U organizaciji atletskih klubova Atletski klub Alojzije Stepinac i Kluba Atletskih Veterana Zadar, a pod pokroviteljstvom grada Zadra, Zadarske županije SC Višnjik i ministarstva Hrvatskih branitelja proteklog vikenda održane su dvije atletske utrke Kros u šumi u dužini od 5 kilometara i atletska utrka Pozdrav Domovini, također dužine 5 kilometara.

Na obje utrke nastupilo je preko 150 sudionika iz svih krajeva lijepe naše kako bi trčali na spomen pobjedničke akcije Oluja 1995. godine, kada smo se konačno oslobodili od srbočetničke agresije.

U atletskoj utrci Kros u šumi prvoplasirani je Josip Oluovsky iz AK Fit Zaprešić, drugoplasirani Juraj Bilaver iz AK Alojzije Stepinac te trećeplasirani Ante Špaleta iz AK Pakoštane. Kod žena pobijedila je Tea Faber iz AK Dubrovnik, drugoplasirana Maja je Perišić iz Dubrovnika, a trećeplasirana Vanja Petrović iz triatlon kluba TNT Zadar.

Pobjednici atletske utrke Pozdrav Domovini su Kristijan Rubinić iz AK Jastreb 99, drugoplasirani je Bruno Škrinjarić iz MK Velika Gorica, a trećeplasirani Krešo Mrčela iz Vodica. 

Obje utrke činile su kup Oluje koji je ove godine pripao članu atletskog kluba FIT Zaprešić Josipu Oulovsky, drugoplasirani je domaći atletičar Juraj Bilaver - član AK Alojzije Stepinac dok je trećeplasirani -  član AK Plitvice Petko Drakulić. U ženskoj konkurenciji ove godine pobjednica je Tea Faber iz AK Dubrovnik, drugoplasirana je Vanja Petrović iz triatlon kluba TNT Zadar,  dok je trećeplasirana Goranka Erega iz AK Plitvice.

Uz glavnu utrku na utrci Pozdrav Domovini održale su se i dječje utrke na kojima je sudjelovalo 40-tak djece raspoređeni u šest kategorija.

U kategoriji dječaka do 8 godina koji su trčali 100 m pobijedio je Emil Jons iz Šibenika, drugoplasirani je Luka Škibola iz Privlake, a trećeplasirani Lovro Tomas iz Zagreba. U Kategoriji djevojčica pobijedila je Ema Tomas iz Zagreba, drugoplasirana je Ines Barančić iz AK Alojzije Stepinac, a trećeplasirana Cvita Prenga iz AK Alojzije Stepinac. U kategoriji dječaka 9-12 godina koji su trčali 200m prvoplasirani je Igor Kozlinger iz AK Virovitica, drugoplasirani je Dorijan Jurešić iz AK Alojzije Stepinac, a trećeplasirani Ante Šimun Šikić iz Zadra. U istoj kategoriji djevojčica prvoplasirana je Eni Knežević iz Zadra, drugoplasirana Valentina Manojlović iz Ogulina, a trećeplasirana Ariana Tabak iz AK Alojzije Stepinac Zadar. U kategoriji dječaka 13-15 godina koji su trčali 300m redoslijed je sljedeći: 1. Dominik Graf (AK Alojzije Stepinac) 2. (Marin Bogdanović Zagreb), a kod djevojčica: 1. Nika Kozlinger AK (Virovitica), 2. Lea Kozlinger (AK Virovitica), 3. Leona Tabak (AK Alojzije Stepinac Zadar)

Medalje i pehare uručivali su predsjednik Kluba Atletskih veterana Zadar Borislav Perica, tajnik Rajko Pantalon, predsjednik AK Alojzije Stepinac Zadar Mladen Peša i sportski direktor kluba Hrvoje Ivković.

- Hvala svima koji nam nam pomogli u organizaciji i provedbi Kupa Oluje Zadarskoj županiji, gradu Zadru, Sportskoj zajednici grada Zadra, gradonačelniku Branku Dukiću, Ministarstvu Hrvatskih branitelja, brojnim volonterima, djelatnicima SC Višnjik na čelu s Denisom Karlovićem, a i svim medijima koji prate sport u našem gradu te time promiču pozitivne vrijednosti koje sport donosi, zaključio je Slobodan Miolović predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije.