Glavno natjecanje u sezoni za početnike organizirano je u srijedu, 29. srpnja na 50m plivačkom bazenu Poljud u Splitu.

Natjecalo se 99 plivača iz 9 plivačkih klubova iz regije1, plivačice rođene 2011. i mlađe te plivači rođeni 2010. i mlađi. Za PK Zadar u ovoj je situaciji također plivalo puno manje natjecatelja, ukupno pet: Anna Veselić, Filip Župan, Laura Župan, Mareta Štulina i Petra Grbin. Na zadovoljstvo trenerice Danijele Kurtin, ekipa je isplivala dobre rezultate, a najbolji početnik Kluba Filip Župan osvojio je dvije zlatne medalje.

Uspjeh male i mlade ekipe je veći jer su plivači po prvi puta, nakon natjecanja prošlo ljeto, uskočili u 50m bazen, a dvije plivačice u Splitu su zabilježile prvi nastup na službenom natjecanju. Filip je plivao izvrsne rezultate, odličnih 1:12.29 na 100m slobodno i 39.62 na 50m leđno. Laura Župan bila je najbolje plasirana plivačica sa 6. mjestom na 50m delfin, dok su cure bile i 5. u štafeti 4x50m slobodno. I Anna Veselić i Petra Grbin plivale su u najboljih 10 cura u svojim disciplinama. Plivače su pripremali treneri Danijela Kurtin, prof. i Ivan Karavida, prof.

Iduće događanje u PK Zadar je plivački maraton Preko - Zadar i prijave traju do 3. kolovoza u 10:00 sati. PK Zadar je cijeli kolovoz s adresom na ljetnom plivalištu Kolovare te poziva sve zainteresirane na upis u ljetnu školu plivanja i obuku neplivača. Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 099/8038521.