Bila je to prava teniska revija, s brojnim šoumenskim ad hoc natruhama svih sudionika - Novaka Đokovića, Gorana Ivaniševića, Marina Čilića, Borne Ćorića, Aleksandera Zvereva, Danila Petrovića, Peđe Krstina i Dimitrija Rubljova. Prednjačio je Novak Đoković svakojakim štosevima dobrano nasmijavši i raspoloživši publiku i potičući ju na potporu svim sudionicima. Na usputno pitanje za koga navija, odgovorio je diplomatski:

- Za naše!

Vruće je, nije bilo jednostavno s tribina promatrati zbivanja na terenu prvoga dana teniskoga humanitarnoga spektakla Adria Toura 2020., ali svatko tko je bio - zapamtit će! Takva revija svjetskih teniskih (i ljudskih) veličina ne viđa se svaki dan.

Hajde, poludite malo! - nasmijala se jedna bakica koja se našla u sektoru F, stigla je ona na Višnjik još u 14 sati.

Vruće? Nije, bilo je i gore, ali gdje ćeš ti vidjeti na jednom mjestu ovakve igrače a da nije neki Grand Slam - objasnila je svoj dolazak, ni manje ni više, nego iz Preka na otoku Ugljanu.

Prigodno sastavljena družina Novaka Đokovića nadmašila je suparnike iz družine Aleksandera Zvereva, nije to bio bezazleni meč. Bijaše puno atraktivnih poteza i vrhunskih poena, a slično je bilo i u prethodnom meču u kojemu su Novak Đoković i Olga Danilović nadigrali par Borna Ćorić/Ana Konjuh.

Završni dio zbivanja na terenu prvoga dana bijaše ždrijeb skupina. Igrači su „glasovali" tako što su servisima trebali pogoditi jednu od dviju kutija, a ispod svake bijaše papirić s imenom i prezimenom jednog od sudionika. U momčad Novaka Đokovića „izabrani su" Grigor Dimitrov, Borna Ćorić i Peđa Krstin, dok su u momčad Aleksandera Zvereva dospjeli Dimitrij Rubljov, Marin Čilić i Danilo Petrović.

Njihovi mečevi počet će u subotu, 20. lipnja u 14 sati u prvom dijelu programa, te u 19 sati u drugom dijelu programa.

U subotu će, pak, program početi revijalnim susretom Donne Vekić i Olge Danilović točno u podne.

U nedjelju, 21. lipnja, prvi dio programa bit će u 14 sati, a finale u 20 sati.