Servisom hrvatskih Davis Cup reprezentativaca, Borne Ćorića i Marina Čilića, u Zadru je danas svečano otvoren Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza na kojem će se od petka do nedjelje održavati veliki humanitarni turnir Adria Tour, u organizaciji prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Centar sadrži 10 teniskih terena, od čega je sedam zemljanih, a tri su betonska.

- Mi Zadrani izuzetno smo ponosni na terene. Preko 4 tisuće građana rekreira se u Sportskom centru Višnjik, a kroz ovakve velike sportske priredbe reklamiramo grad Zadar. Zahvaljujem HTS-u što je u ovim vremenima našao sredstva da napravimo nova tri terena, poručio je direktor SC Višnjik Denis Karlović koji je pohvaljen za svoj rad.

Predsjednica HTS-a Nikolina Babić istaknula kako je ovo dokaz da bez infrastrukture nema velikih priredbi koji su svjetska promocija Zadra i Hrvatske. Infrastrukturu je posljednja tri tjedna na Višnjiku testirao Ćorić kojeg za Zadar vežu lijepa sjećanja.

- Kakva su igrališta, reći vam kad vidim kako ću igrati na turniru, našalio se Ćorić na upit moderatora konferencije za medije.

- Šalu na stranu, igrališta su fenomenalna. Zadar zaslužuje ovakav centar, a posebno mi je drago zbog juniora, poručio je Ćorić.

Čilić je istaknuo kako se veseli prvom druženju nakon duge pauze uzrokovane epidemijom koronavirusa.

- Imat ćemo priliku gledati vrhunski tenis i sportski događaj kakav regija nije vidjela. Centar će poslužiti svim mladim Zadranima da jednog dana i njih gledamo na malim ekranima i navijamo za njih. 

Gradonačelnik Branko Dukić prisjetio se svih ulaganja na Višnjiku koji je, kako je istaknuo, nastao prvenstveno zbog košarke.

- Zahvaljujući HTS-u i Središnjem državnom uredu, nastala je jedna lijepa priča. Nadam se da će teniski centri nicati i u drugim gradovima da ne bi bili ljubomorni, poručio je zadarski gradonačelnik, dok je saborska zastupnica Grozdana Perić, u ulozi izaslanice predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, istaknula i ulogu bivšeg gradonačelnika Božidara Kalmeta koji je, prema njezinim riječima, sa svojim timom postavio temelje centra.

Župan Božidar Longin koristio se sportskom terminologijom kako bi naglasio promociju koju će Zadarskoj županiji donijeti Adria Tour.

- Ako se u ovakvim trenucima predstavimo kao sigurna destinacija, bit će to "gem, set, meč", poručio je Longin. 

Prema riječima izaslanika predsjednika Vlade RH, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za sport Tomislava Družaka, Zadar je izvrstan izbor jer je destinacija koja ima sve uvjete.

- Vjerujem da je prvi u nizu gradova koji će se dičiti ovakvim projektom, poručio je Družak nazivajući novootvoreni Regionalni teniski centar "zadarskom ljepoticom".

Izbornica Fed Cup reprezentacije Iva Majoli, izbornik Davis Cup reprezentcije Vedran Martić kao i direktor Adria Toura, teniska legenda Goran Ivanišević, također su oduševljeni novim centrom kojeg možete razgledati u fotogaleriji našeg Krešimira Sorića. Ostali su još završni radovi na uređenju površine uz terene.