Povratak natjecanjima na teniskim terenima u Hrvatskoj sve nam je bliže. Treninzi su od ovog tjedna u punom zamahu, a sljedećeg tjedna bit će posebno zanimljivo u Zadru, na terenima SC-a Višnjik, gdje će se na treningu okupiti članovi hrvatske Davis Cup reprezentacije, izvijestili su iz HTS-a.

Hrvatske sadašnje i buduće reprezentativne adute predvodit će Borna Ćorić. U Zadru će tijekom dva tjedna do završetka svibnja na pripremama biti i Nino Serdarušić, Borna Gojo i Matija Pecotić, a uz njih i mladi dvojac - Duje Ajduković i Dino Prižmić. Podršku zadarskom okupljanju pružaju Hrvatski teniski savez i TK Zadar 08.

- Ako sve bude u redu okupit ćemo se u nedjelju, a već u ponedjeljak bi svi oni trebali početi s treninzima. Dogovoren je trenažni ciklus od dva tjedna i onda ćemo vidjeti hoće li se još netko priključiti - rekao je Lovre Rončević uime TK-a Zadar 08, najavljujući tenisko okupljanje u razgovoru za HRT.

- ŠC Višnjik i Hrvatski teniski savez već duže vremena izvrsno surađuju. Djelujemo zajednički u nizu projekata među kojima je, uz suorganizaciju različitih natjecanja, pa i mečeva Davisova kupa, na veoma istaknutom mjestu bio projekt podizanja i opremanja teniskoga kompleksa. Naših sedam zemljanih terena i tri s betonskom podlogom, koji su nedavno dovršeni, bit će veoma bitna infrastrukturna točka za mnoge teniske aktivnosti, pa i one koje u svojim planovima i programima ima Hrvatski teniski savez, kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.