Kako kroz EU fondove i projekte doći u bolju fizičku spremu, ali i povezati se ljudima iz svoje sredine pokazuju nam Društvo sportske rekreacije "Talent", Hrvački klub Zadar i AGRRA - Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije. Važnost fizičke aktivnosti za održavanje zdravlja nikad nije dovoljno naglašavati. To podjednako vrijedi i za one starije i za najmlađe. Kako bi mladima i onima starijim od 54 godine omogućili besplatno bavljenje sportom Društvo sportske rekreacije "Talent", Hrvački klub Zadar i AGRRA kreću s novim projektom na području Grada Benkovaca.

Kroz projekt SuDjeluj - poticanje socijalne inkluzije kroz sport omogućiti će se ciljnim skupinama djeci i mladima do 29 godina uključujući djecu i mlade s teškoćama u razvoju te osobama starijim od 54 sudjelovanje na sportskim aktivnostima uz kupovinu sve potrebne opreme. Kroz projekt će se također izraditi multimedijalni priručnik za vježbanje, urediti vanjsko igralište i napraviti javna kampanja koja će promovirati sport kao alat socijalne inkluzije.

Projekt je sufinanciran iz EU sredstava i to: Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga: Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Vrijednost projekta je 1.499.900 kuna.