Na Radiju 057 danas je gostovao ni manje ni više nego - najseksi brk u regionu, kako ga je najavio naš profešur Prte, a pogodili ste odmah kako je riječ o Šimi Vrsaljku. Prekjučer smo prvi objavili kako je Šime pokazao veliko srce donirajući novac zadarskoj bolnici za kupnju dvaju respiratora. Istovremeno je Šime "zapratio" našu Instagram stranicu, a naš poznati radijski dvojac Prte i Davor dali su si truda i stupili sa Šimom u kontakt. Danas, odmah nakon buđenja, oko - podne.

- Haha, a tako je, nisam baš vrijedan ovih dana, probudio sam se prije pola sata. Sam sam, ne znam kada je dan, kada noć, gledam serije do kasno, kada se probudim jedem, treniram i tako dan po dan, kaže Šime, koji "zatvoreničke" dane provodi u Madridu bez obitelji. Oni su, sluteći što se sprema, ranije otišli u Hrvatsku, iako se situacija i kod nas pogoršava.

Ima li "pasa" po madridskim ulicama?

- Ma nema pasa, imam jednog što sam ga malome kupio na bateriju, povučeš uzicu pa laje, planiram s njime prođirati, haha. Rigorozno je, katastrofa, ne može se izaći. Čujem se s Lukom, i kod njega je slično, ali možemo se bar čuti, vidjeti, nedavno je nas sedam-osam iz reprezentacije bilo na FaceTimeu, bilo je tema za nasmijati se...

I u Hrvatskoj se u domovima ponovno proživljava uspjeh iz Rusije, baš jučer emitirana je utakmica u kojoj smo pregazili Argentinu, i Šime je dao svoj veliki obol.

- Svi šalju poruke, ponovno proživljavaju emociju. Meni je igranje za A reprezentaciju najveća čast koju sportaš može dobiti, igra se bez ugovora, novca, samo iz ljubavi, to su trenuci koje ću uvijek pamtiti.

Prisjetio se i svojih početaka - uzora nije imao, ali je bio lud za loptom, prvi je dolazio na trening i zadnji odlazio.

- Talent je nešto što ti Bog da, ali bez krvavog rada i odricanja, to sam osjetio na svojoj koži, nema šanse da napraviš nešto na ozbiljnoj razini. To je krvav put, dok se ne objese kopačke treba pripremati glavu da se sve to izdrži.

Kad je već u svojevrsnom kućnom pritvoru, Vrsaljku može pomoći činjenica da je navikao na prugasta odijela - njegov sadašnji klub Atletico Madrid ima crveno-bijele pruge, a jedno vrijeme proveo je i u klubu s nešto drugačijim prugama, plavo-crnim.

- Igranje u Interu bilo je ostvarenje jednog dječačkog sna, samim dolaskom u kamp i klub vidi se koliko je velik i kakvi su navijači. I igranje na San Siru je posebno, s tom akustikom, pogotovo kad se igra gradski derbi protiv Milana. Ali iskreno, kada istrčiš i počneš igrati ne čuješ više publiku, samo vidiš loptu, suigrača, protivnika...

Sretan je u Atleticu, koji je nedavno izbacio Liverpool iz Lige prvaka. Nije izvjesno kada će se i hoće li uopće natjecanje nastaviti, ali to ne umanjuje njihov uspjeh protiv aktualnog europskog prvaka. Otkrio je i nekoliko "tajni" iz svlačionice, od toga da je Diego Costa veliki brbljavac, do toga da je temperamentni trener Diego "Cholo" Simeone, koji na terenu djeluje kao da sam ispucava lopte, u svlačionici zapravo vrlo smiren. U Madridu će, kako sada stvari stoje, ostati i nakon završetka karijere.

- A lipo mi je tu. Volim doći kući, dolazim često, ali najvjerojatnije ću ostati živjeti u Španjolskoj.

Hoće li reprezentacija izgubiti odgodom Europskog prvenstva, zbog mogućeg kraja karijere nekih naših reprezentativaca?

- Ja mislim da se neće dogoditi, poznavajući njihov mentalitet svi će željeti zaokružiti svoj reprezentativni ciklus ovim velikim natjecanjem. Bit ćemo svi spremni dogodine, još spremniji i još bolji, rekao je Šime, šaljući pozdrave Zadru putem etera Radija 057.