Continental Life on Mars IV trail utrka, koja je bila zakazana za 28. ožujka u Metajni na otoku Pagu odgađa se zbog globalne pandemije virusa COVID - 19 i preporuka stručnjaka o ograničavanju javnih događanja.

Organizatori Šimun Cimerman i Outdoor.hr te TZ Grada Novalje, bez obzira na sve dosadašnje pripreme i broj prijavljenih, donijeli su odluku u skladu s preporukama nadležnih institucija, smatrajući da je to jedina ispravna odluka u ovom trenutku u cilju daljnjeg sprečavanja širenja virusa, te utrku odgodili za rujan.

U skladu s time prolongira se i održavanje novinarske lige organizirane s ciljem poticanja novinara na aktivno bavljenje sportom i druženjem.

Novi datum utrke predviđen je za 19. rujna 2020., kada se očekuje da će događaj biti u potpunosti siguran za sve trkače, stanovnike i sudionike.

Organizator također poručuje da će uplaćene startnine svima biti vraćene. Sve informacije potražite na stranici outdoor.hr.

- Puni optimizma i snagom sportskog duha vjerujemo u skoro poboljšanje situacije s koronavirusom te se radujemo rujanskoj utrci Life on Mars, a mjesečevi pejzaži otoka Paga nestrpljivo očekuju dosadašnje i neke nove sudionike utrke. Vidimo se na Marsu na jesen, poručuju.