Da se uspješnost u sportu ne mjeri brojem članova nego kvalitetnim i upornim radom, ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama dokazali su po tko zna koji put mladi atletičari AŠK Zadar , koji su ovog vikenda nastupili na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Splitu te ostvarili izvanredne rezultate.

Najbolje rezultate među članovima AŠK-a ostvarila je mlađa kadetkinja Anita Odžaković (2006.) koja je osvojila tri medalje i naslov državne prvakinje. Anita je prvog dana (subota 7. 3.) nastupila u disciplinama bacanja kugle (3kg) i diska (1kg) za kadetkinje i u obe discipline ostvarila je svoje nove rekorde. U bacanju kugle u konkurenciji od devet atletičarki osvojila je treće mjesto i brončanu medalju s rezultatom od 12.56 metara, kao i u bacanju diska u konkurenciji atletičarki osvojila s rezultatom od 33.19m.

Drugog dana Anita je nastupila u disciplini bacanja koplja za kadetkinje (500gr) i u konkurenciji devet atletičarki osvojila je prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje s rezultatom od 36.25m, što je njezin novi osobni rekord. Anita je također nastupila i u disciplini bacanja kladiva za kadetkinje (3kg) te osvojila četvrto mjesto u konkurenciji devet atletičarki, s rezultatom od 33.09m, što joj je također novi osobni rekord.

U disciplini bacanje kladiva za kadetkinje (3kg) nastupila je i Mare Nekić (2006.) koja je osvojila 7. mjesto s rezultatom 24.12m (osobni rekord) što je odličan uspjeh s obzirom na to da se Mare bavi bacanjem kladiva nešto manje od mjesec dana.

Drugog dana nastupilo je još dvoje atletičara AŠK Zadar. Veronika Šokota (2004.) u konkurenciji 7 atletičarki osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u disciplini bacanja koplja za mlađe juniorke (500gr) s rezultatom od 45.26m. Domagoj Brodar (2005.) nastupio je u disciplini bacanja koplja za kadete (600gr) te je u konkurenciji 6 atletičara osvojio treće mjesto i brončanu medalju s rezultatom od 39.24m što je njegov osobni rekord.

- Ovim se broj osvojenih medalja atletičara AŠK Zadar popeo na brojku od 22 medalje samo u "zimskom" natjecateljskom periodu (ostali zadarski klubovi sveukupno sedam medalja), te uz šest naslova državnih prvaka možemo reći da je AŠK Zadar i dalje najuspješniji klub i nositelj atletike u Zadru, poručuju iz kluba.