Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela dio su sportske elite koja će promovirati turističku Hrvatsku.

Hrvatska turistička zajednica je na temelju Poziva za iskazivanje interesa za provedbu projekta „Sportska Hrvatska" za 2020. godinu podržala ukupno 24 sportska projekta u ukupnom iznosu od 8.100.000,00 kuna. Riječ je o programu putem kojeg HTZ ostvaruje suradnju s organizatorima vrhunskih sportskih događanja u Hrvatskoj, kao i s vrhunskim hrvatskim sportašima u cilju dodatne promocije hrvatskog turizma na emitivnim tržištima.

Uz braću Fantelu, izabran je i osvajač svjetske brone Tonči Stipanović, neprikosnoveni veslači Valent i Martin Sinković, Ivica Kostelić  koji se prabacio u jedrenje, daljinska plivačica Dina Levačić, podrijetlom s ista,  svjetski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti, tenisačica Donna Vekić, atletičarka Sandra Perković te jedriličarka Elena Vorobeva.

Među sportskim događanjima koja su ostvarila suradnju kroz program „Sportska Hrvatska" za 2020. godinu su: biciklističke utrke CRO race, Downhill Mali Lošinj i Mitas 4 Islands, teniski turnir WTA Croatia Bol Open, natjecanje u ekstremnim sportovima Pannonian Challenge, svjetski kup u gimnastici Dobro World Cup, Europsko klupsko taekwondo prvenstvo, turnir u košarci Lipik 3x3 Challenger, Judo Grand Prix Zagreb turnir te kvalifikacije za Davis Cup.

Interesantno je da HTZ ne podupire Wings for life, utkrku koju organizira Red Bull, a za koju Grad Zadar izdvaja pola milijuna kuna uz plaćanje PDV-a.