Do 15. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping ostalo je 8 dana, a prijavljenih je preko 1400 natjecatelja!

Prijave za utrku su produžene do srijede, 4. ožujka do 12 sati, a prijaviti se može putem linka.  

Škraping utrka će se održati u subotu, 07. ožujka u Tkonu na otoku Pašmanu dok Škraping tjedan započinje s eko-akcijom čišćenja staza i podmorja otoka Pašmana. 

- Još jednom apeliramo na sve koji žele osigurati svoje mjesto na Škrapingu da po prijavi izvrše uplatu, naglašavaju organizatori.

Za posjetitelje i natjecatelje u Škraping tjednu oni su pripremili radionice gdje će se sudionici imati prilike upoznati sa starinskim vještinama obnove drvenih brodova. U petak, 5. ožujka u Domu za kulturu u Tkonu bit će se predstavljena monografija „San o Everestu" autora Stipe Božića.

Jedan od najpopularnijih pratećih programa manifestacije Škraping je Sajam otočnih proizvoda koji će se održati od 6.-8. ožujka u Škraping centru u Tkonu, a gdje se očekuje dolazak preko 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka. Proizvodi koje posjetitelji mogu kupiti na ovom sajmu označeni su prestižnom oznakom „Hrvatski otočni proizvod". Dan poslije Škrapinga, u nedjelju 8. ožujka bit će održan Škrapić - mali Škraping za djecu u organizaciji DV „Ćok" iz Tkona na kojem će sudjelovati preko 150 malih Škrapera iz brojnih dječjih vrtića diljem Zadarske županije. Svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije se mogu pronaći na web stranici www.skraping.hr.