U veličanstvenoj atmosferi Dvorane Krešimira Ćosića, pred 9.000 navijača koji su disali kao jedan, Zadar je osvojio natjecanje koje nosi ime najvećeg zadarskog košarkaša, pobijedivši u utakmici odluke zagrebačku Cibonu rezultatom 89:76.

U nekoliko navrata tijekom utakmice prednost se selila na zagrebačku stranu, ali se Zadar nošen nevjerojatnom, odavno neviđenom podrškom publike, uvijek vraćao. U trećoj četvrtini zaostatak od 10 poena pretvorio je u sedam poena prednosti, ušao u trans i na krilima atmosfere, te veličanstvenih Dominika Mavre i Ive Ivanova, otišao do 13 godina čekanog trofeja Kupa Krešimira Ćosića. Mi smo Krešini, Krešo je naš!

Utakmica je počela uz očekivane Allena, Gilberta i Ivanova u petorci, Junaković je  istisnuo kasnijeg junaka utakmice Mavru, dok je Jure Planinić u kratko vrijeme (nakon odlaska Kellera) prešao put od klupe do prve momčadi. Dok je Šibenčanin dobro krenuo tricom i košem uz faul, Planinić se odmah našao u problemima, jer su gosti forsirali igru preko njega jedan na jedan (Vucić dvaput uspješan). Gilbert pogađa tricu, Ivanov realizira kontru i Zadar rano ide na 11:4.

Izgledalo je idilično, no već nekoliko trenutaka kasnije idila se rasplinula - u dvije i pol minute gosti su ubacili trice, dosta je protočno bilo i preko Planinića u obrani (zamijenio ga Vuković), u napadu ništa nije ušlo te je Jusup na 12:17 (serija 13:1!) morao zvati minutu odmora. Opet Allen nije briljirao pa je Jusup pokušao s Mavrom i Junakovićem zajedno na parketu. Bolje je to izgledalo ali je Bundović iz odbijanca na isteku vremena uspio Ciboni donijeti +4 (20:24)u prvoj četvrtini.

Zadar je vratio prednost serijom 8:0 na početku druge četvrtine, nakon čega je uslijedila lijepa rola Rebeca, s tricom, polaganjem, skokovima, a kad je Vucić zakucao za 32:36, Jusup je pozvao "hlađenje". Nije bilo rješenja za ovog jakog Riječanina, a ni Rebeca - jedan je zakucavao, drugi stvarao mrtve situacije, pa je Cibona povela 8 razlike. Nisu se Zagrepčani odlijepili, zahvaljujući dvjema uspješnim akcijama Fundića, a prednost je za poluvrijeme smanjena na 39:43. Mavrin pokušaj trice u posljednjem napadu Vucić je - blokirao.

Nastavak nije bio obećavajući - Cibona je zarana pogodila još tri trice (preko 50 posto šuta) i u jednom trenutku izgledalo je kao da će gosti prelomiti susret. Rebec je izgubio jednu loptu kojom je pokušao i poniziti Zadar, a potom i Shane napravio nesportski prekršaj na Allenu nakon što mu je ukrao loptu. Ovi trenuci pokazat će se možda i presudnima za konačni rezultat. Gilbert je pogodio tricu a Mavra nakon dugo vremena vratio vodstvo - 60:59. Do kraja četvrtine, nošeni nevjerojatnom podrškom publike, domaćini su došli do prednosti od 7 poena (66:59).

Čim je Cibona počela promašivati trice, prednost je otišla na zadarsku stranu. Nakon više od 30 minuta igre Vucić je izveo prvo slobodno bacanje za Cibonu, kojih je Zadar do tada imao 19. Naživcirao se gostujući trener Ivan Velić, zaradio tehničku i dao prostor Mavri i Ivanovu da prednost odvedu na 13 poena (75:62).

Isplivalo je i iskustvo Ivanova, koji je u prve tri četvrtine, pa i dosta zadnjih utakmica, igrao dosta suzdržano, ali je u trenucima kada je odlučivala glava dolazio do zagrebačkog koša kako je htio. Zadar je otplovio na 15 poena prednosti, prodao i nekoliko atrakcija a Cibona više nije imala nikakvih šansi.

Počelo je veliko slavlje koje je pokazalo da ipak ima nešto svjetla u tunelu kojim vozi zadarska košarka. Bravo, momci!