Otkazana je Iška kraljica! Ono što je bilo očekivano kada je propao termin u prosincu, a potom i u siječnju, sada je i službeno.

- Iška kraljica odnosno njeno treće izdanje ipak se na našu veliku žalost neće dogoditi u najavljenom terminu 15. veljače, nećemo reći u 2020. godini, budući da za sedam mjeseci počinju pripreme za sljedeće/isto izdanje. Suočeni sa vremenskim uvjetima koji su po prvi puta neprirodni već duže vrijeme ne samo na području Hrvatske već i susjednoj Sloveniji odnosno BiH (skijališta na Kupresu), koje su bile rezervne opcije za dopremanjem snijega, na žalost organizatora ali i svih simpatizera projekta, morali smo se suočiti sa realnošću bez snijega, kažu organizatori.

Uz pomoć stručnih osoba i meteorologa pratili su vremenske karte za prethodnih 60 dana ali i za sljedećih 20 dana i prognoze nisu bile obećavajuće. Po riječima vremenskih prognostičara cijela Europa je u manjku snijega ove godine, a onda i kad je pao praktički bi se vrlo brzo otapao zbog nenormalno visokih temperatura.

Osim onog prirodnog snježnog pokrivača opcija sa tvornicom snijega i umjetnim ledom (Zagreb) nije bila moguća zbog tehničke naravi, kao ni upotreba topova za umjetni snijeg, budući da svi rade do temperature ispod nula stupnjeva.

- Koliko je samo pogleda upućeno prema Velebitu u nadu da će biti vidljiv snježni pokrivač i nada da je snijeg pao ali vrhovi Velebita izgledaju više kao obradiva zemlja. Dragi naši skijaši i skijašice, Iška kraljica ovim vas putem pozdravlja i zahvaljuje na podršci ali i svim onim porukama, prijavama i iskazivanjem potpore putem naših stranica i vjerovanja u održavanje projekta. Bilo bi simptomatično reći da Iška kraljica odlazi u zimski san s obzirom na vremenske prilike, stoga ona samo uzima pauzu kako bi se pripremila za nove izazove uz nadamo se obilje snijega za Božićno razdoblje 2020., poručuju iz Iške kraljice.