KK Zadar večeras gostuje u Ljubljani kod Cedevite Olimpije u sklopu 19. kola ABA lige.

Situacija pred preostala četiri kola za Zadar nije nimalo jednostavna, ali vjere ne nedostaje, kako kod momčadi, tako i u stručnom stožeru.

Na konferenciji za novinare uoči utakmice, kapetan momčadi Ive Ivanov istaknuo je kako je Zadar u stanju ponoviti predstavu iz prvog dvoboja u Krešinom domu u kojem je Zadar slavio s visokih 101 - 63.

"Nadam se da možemo. Protiv stvarno jakih momčadi smo pokazali da možemo igrati dobru košarku. Cedevita Olimpija je promijenila trenera, protiv FMP-a sam vidio da igraju puno bržu i agresivniju košarku. Ne znam je li u pitanju šok kao posljedica dolaska novog trenera, ali sigurno da će kod njih postojati dodatni motiv i „osveta" da nam se revanširaju za našu pobjedu na Višnjiku." - izjavio je kapetan Ivanov.

Momčad je svjesna situacije i spremna pružiti maksimalan angažman u izazovima pred sobom.

"Vjerujem da će svaki naš igrač dati sto posto od sebe. Nalazimo se u teško situaciji, svaka utakmica, svaka lopta i svaka minuta nam je od velike, velike važnosti. Svi momci su svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo i gore moramo dati sve od sebe, dati sve od sebe za pozitivan rezultat i pokušati pobijediti. Cedevita je na papiru veliki favorit, ali svi se bavimo istim sportom. Svi treniramo cijeli život. Oni su kući izgubili od Primorske i nisu nepobjedivi na svom terenu. Vjerujem da ćemo odigrati jako dobru utakmicu i vratiti se s dva boda, najavio je  zadarski kapetan.

Ivanov je istaknuo negativan omjer s momčadima s kojima se KK Zadar  bori za ostanak. - Pobjeđivali smo jače ekipe. Do kraja trebamo pobijediti tri utakmice. Sami smo se doveli u takvu situaciji i sada se moramo vaditi. Nema plakanja, nema kukanja, trebamo to muški primiti. Znamo u čemu smo i što nam je raditi, rekao je Ivanov.