Do 15. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping broji se 32 dana, a broj prijava je iz dana u dan sve veći tako da je trenutno prijavljeno oko 440 natjecatelja iz raznih europskih zemalja od Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Njemačke...

Škraping utrka će se održati u subotu, 7. ožujka u Tkonu na otoku Pašmanu.
U sklopu manifestacije odvijat će se i niz zanimljivih događanja, edukativnih predavanja, radionica, izložbi i predstava, a među kojima će i Stipe Božić, poznati hrvatski alpinist, ujedno i sportski direktor Škrapinga, predstaviti svoju knjigu „San o Everestu".

Ovogodišnja tema manifestacije Škraping je zaštita mora od onečišćenja te će se uz slogan Keep the sea plastic free održati i ekološka akcija čišćenja okoliša i podmorja otoka Pašmana u suradnji sa ronilačkim klubom Sv. Roko iz Bibinja i volonterima.

Jedan od najpopularnijih pratećih programa manifestacije Škraping je Sajam otočnih proizvoda koji će se održati od 6. 3. - 8. 3.2020. u Škraping centru u Tkonu, a gdje očekujemo dolazak preko 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka. Proizvodi koje posjetitelji mogu kupiti na ovom sajmu označeni su prestižnom oznakom „Hrvatski otočni proizvod".

Dan nakon utrke, u nedjelju 8. ožujka 2020. održat će se i dječji Škraping u organizaciji Dječjeg vrtića „Ćok" iz Tkona, koji ove godine nosi naziv Zeleni Škrapić, a djeca će u sklopu programa posjetiti samostan Sv. Kuzme i Damjana te imati prigodni piknik.
Na Škrapiću se očekuje sudjelovanje 150 malih Škrapera iz 10 vrtića Zadarske i Šibensko - kninske županije.

Prijave na utrku Škraping će biti otvorene do petka, 28. veljače 2020. godine do 12 h.
Svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije se mogu pronaći na web stranici www.skraping.hr