U nedjelju u Zadru počinje dugo očekivana i pripremana amaterska košarkaška liga LIKAR. Kako je u Zadru puno onih koji znaju sve o košarci i koji će nakon svake utakmice voljenog kluba reći "moga bi i ja ovako", evo prilike da napokon prijeđu s riječi na djela i pokažu što znaju. Inicijatori lige su Zvonimir Brzić i Marin Pijaca, koji ligu organiziraju uz potporu Udruge zadarskih sportskih novinara (UZSN).

Odmah primjećujemo kako se u jednoj momčadi, Veterani KK Puntamika, krije organizator Pijaca, ali i prokušana imena zadarske košarke, Marki Blaslov, Miro Dundov, Marino Mirčeta, Josip i Ivan Bulić, Jure Dražović, Marin Žorž... Neće ni Pijaci biti lako izboriti mjesto na parketu.

- Ideja postoji odavno, još kada je Mirčeta bio mlad (smijeh). Kao zagrebački studenti Zadrani su igrali ovakvu ligu okupljeni u momčadi Tahograf, Marino nam je bio kapetan i pravo je čudo da se nitko od nas nije i ranije sjetio ovo napraviti. Kroz ove dvije godine spojio sam se s mlađim dečkima i eto u nedjelju u Jazinama kreće prva utakmca, rekao je jutros u programu Radija 057 Marin Pijaca.
Ime lige nije slučajno odabrano - koristi početna slova naziva "Liga košarkaških amatera i rekreativaca", ali i...

- Ma svi smo mi pomalo bolesni na košarku, svima nam triba košarkaški likar, da se izličimo kroz utakmice.

Prvo kolo počinje u 10 sati utakmicom Jadera - Veterani KK Puntamika, u 11.45 igraju Eurostep.hr - Vladuli (kovanica od "vlaji" i "boduli"), u 16.30 Preko - Vrsi a u 18.15 Total (Ball)ing - Voštarnica. Vodovod Ballers je slobodan, budući da je u ligi devet momčadi.

- Moramo zahvaliti upravitelju dvorane KK Sonik Puntamici koja nam je izašla u susret, termine ne možemo birati jer je dosta korisnika, kaže Pijaca, koji je u javnosti poznat i kao novi predsjednik Mjesnog odbora Bili brig. I tamo mu je misija povezati mlade i pružiti dodatni sadržaj žiteljima tog kvarta.

- Prošle godine skupila se mlađa ekipa, od 40-ak godina, imamo dosta ideja, svi smo dica Bilog briga i znamo što nam fali i što nam je bilo zanimljivo u mladosti. Trenutno se pripremamo za maškare, ali imamo još dosta posla u oživljavanju kvarta.