BK Ares organizirao je prvi boksački kamp za mlađe kadete i kadete u Zadru koji je trajao od 10. do 15. prosinca. Treninzi su se održavali dva puta dnevno od utorka do subote dok su se javni sparinzi održali u nedjelju kada su dolazili zaljubljenici u boks i građani kako bi vidjeli mlade nade na djelu. Jutarnji treninzi održavali su se na atletskoj stazi, trim stazi i na Bazenu, dok su se popodnevni sparing-treninzi održavali u boksačkoj dvorani BK Rebel na Višnjiku.

Sjevernu Makedoniju je predstavljalo pet klubova iz pet gradova: BK Kumanovo 84, (Kumanovo), BK Brgala (Štip), BK Cair (Skopje), BK As (Prilep) i BK Alekso Ognenovski (Ohrid).

Prestavnici Hrvatske bili su BK Ares (Zadar) i BK Arena (Pula).

Cilj ovih treninga bio je dobiti međunarodno iskustvo i učiti jedni od drugih kroz treninge i sparinge kako bi najmlađi uzrasti napredovali i sazrijevali u bolje i kvalitetnije boksače. Tako su svakog dana boksači rasli u svim segmentima boksa.

Nakon kampa u Zadru sljedeće će se godine u ožujku u organizaciji BK Arena održati pripreme u Puli nakon kojih boksači putuju u Mađarsku na međunarodni turnir. Početkom srpnja mladi zadarski boksači putuju u Ohrid gdje će gostovati i zemlje Bugarska i Srbija. Nakon tog kampa bit će održan međunarodni turnir u gradu Kumanovo.

Cilj zajedničkih priprema je da se boksači što bolje pripreme za kadetsko prvenstvo Europe koje u kolovozu održati u Rusiji.