U Centru za tjelovježbu i studentski sport Sveučilišta u Zadru jučer je predavanje održao zadarski košarkaš Marko Popović. U igračkoj karijeri koja je trajala 20 godina igrao je za brojne europske klubove i osvajao trofeje, te igrao i za reprezentaciju Hrvatske na Olimpijskim igrama, Svjetskom prvenstvu i Europskim prvenstvima.

Zadarski navijači pamte ga kao igrača koji je predvodio Zadar do najvećeg uspjeha u novijoj povijesti - osvajanja Goodyear lige 2003. godine. Bogatu karijeru zaključio je u svibnju u španjolskoj Fuenlabradi, nakon čega se vratio u rodni grad. Navijači se još uvijek nadaju da bi mogao barem nakratko ponovno "uskočiti" u zadarski dres...

Osim studenata na predavanju su bili i igrači mlađih uzrasta KK Zadra s kojima je Marko Popović podijelio svoja iskustva iz bogate igračke karijere kao vrhunskog sportaša.

- Super iskustvo za mene pričati o nečemu što sam prošao kroz cijelu karijeru pogotovo mladim ljudima i sportašima da im mogu prenijeti poruku što znači bavljenje sportom i da se kroz sport puno toga može naučiti, rekao je "profesor" Popović nakon održanog predavanja.