U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se odlukom Ujedinjenih naroda obilježava 25. studenog, Krav Maga Zadar organizira besplatni trening seminar za sve zainteresirane žene. 

Pod nazivom „Budi dio priče" seminar će se održati u subotu, 23. studenog od 15 do 18 sati u dvorani Krav Maga Zadar (Domovinskog rata 7), a voditi će ga licencirani instruktori organizacije Krav Maga Hrvatska.

Bilo koji oblik nasilja je neprihvatljiv, a dok taj problem najviše pogađa žene, prisutan je u svim dobnim strukturama, bez obzira na socioekonomski status te bez obzira na podrijetlo i obrazovanje. Kako bi doprinijeli prevenciji nasilja, u želji da se sve žene osjećaju snažno, samopouzdano i sigurno u nekoliko hrvatskih gradova organizira se besplatni trening-seminar samoobrane.

Na seminaru će biti obrađene specifične tehnike i taktička postupanja specifična za žene, uz naglasak na prevencije i izbjegavanje, učinkovito suzbijanje i eliminiranje nasilnih napada i neugodnih i opasnih situacija. Na seminaru mogu sudjelovati sve žene starije od 15 godina, tjelesnu spremu ili predznanje.

Krav Maga poziva vas na ovaj besplatan tečaj na kojem ćete uz određene tehnike samoobrane, naučiti podići i svoje samopouzdanje te naučeno kasnije i prenijeti na svoje sestre, prijateljice, kolegice, kćeri, majke, sve one koje su odlučile ne biti žrtve nasilja. S obzirom da smo svjedoci velikog broja nasilja, kako bi dali svoj doprinos u sprječavanju takvih situacija, pozivamo vas da se odazovete ovom seminaru. 

Prema podacima PU Zadarske tijekom 10 mjeseci na području Grada Zadra evidentirano je 17 kaznenih djela nasilja u obitelji, dok ih je tijekom cijele prošle godine bilo 19. Na području Zadarske županije tijekom 10 mjeseci lani su evidentirana 42 kaznena djela, a ove godine u razdoblju od 10 mjeseci je evidentirano je 41 kazneno djelo nasilja u obitelji.