Športsko ribolovno društvo Zubatac Zadar bio je organizator državnog prvenstva u sportskom ribolovu štapom sa obale za kategoriju seniora i seniorki od 8. do 10. studenog. Plaža u Petrčanima i zadarska riva bile su lovne zone koje su unatoč jugu i kiši pružile idealne uvijete da natjecanje prođe prema pravilima. 24 najbolja seniora i 24 najbolje seniorke u dva lova dana ulovili su ukupno 2.692 primjerka validne ribe.

Titulom državne prvakinje za 2019. godinu okitila se Tea Radil koja je u dva lovna dana ulovila ukupno 96 validna primjerka. Državni prvak u kategoriji seniora postao je David Bajlo sa 106 ulovljena primjeraka. Viceprvaci Hrvatske postali su Estera Bajlo i Dubravko Pejdo. Osim četiri pojedinačne medalje, ŠRD Zubatac Zadar uzeo je i četiri ekipna odličja. David Bajlo u ekipi sa Dubravkom Pejdom uzeo je zlato, dok su Marko Sikirić i Ivan Galzina uzeli srebro. Ekipna odličja kod seniorki uzele su Tea Radil i Ela Galzina zlato te Ardena Bajlo i Nikolina Kotlar srebro.

„ŠRD Zubatac Zadar gotovo da je svake godine organizator državnog ili međužupanijskog prvenstva, međutim ovo je za nas bio izazov jer se radi o kategoriji seniora i seniorke gdje se ne opraštaju tehničke greške i propusti. Voditelji natjecanja, suci i pomoćni suci odradili su zadatke na najvišem nivou. Osim na što smo se pokazali kao izvrstan domaćin i organizator prezadovoljni smo rezultatima. Kada kao klub uzmete četiri pojedinačna i četiri ekipna odličja to znači da ste najbolji i nadmoćni", poručuju iz Zubaca.

Nakon državnog prvenstva slijedi razigravanje za status reprezentativaca u ovoj kategoriji koje će se održati od 22. do 24. studenog u Makarskoj, što je samo uvertira za svjetsko prvenstvo u Francuskoj u rujnu 2020. godine.