Peti susret u ABA ligi završio je i petim porazom Zadra. Ni slabašna Igokea, koja je do sada također gubila sve utakmice, nije se pokazala savladivim protivnikom za Zadrane, koji će se u nastavku sezone morati vaditi protiv snažnijih momčadi žele li onaj najosnovniji, najjadniji mogući zacrtan cilj - ne biti posljednji i ispasti iz ABA lige. Iako je tijekom cijele utakmice Igokea vodila a Zadar stizao, na kraju je bez većih problema slavila rezultatom 79:71.

U "utakmici preokreta" Zadar je odigrao možda i najslabiju četvrtinu sezone - U šest minuta samo je dvaput poentirao, ispromašivao se pošteno Ivanov (0-4 i slobodna bacanja 0-2), a Junaković je s tri izgubljene lopte i problemima koje je imao u gradnji napada prisilio Jusupa da ga mijenja Uljarevićem. Ni Mađar Akos Keller nije pokazao osobit napredak u odnosu na otpisanog Jamesa Farra te ga je Jusup već nakon tri minute morao vaditi zbog osobnih pogrešaka.

Na 15:4 probudio se Allen, koji postiže tri bacanja, potom koš uz dodatno bacanje koje promašuje, ali iz nastavka napada postiže tricu za 15:12. I bilo je to sve što smo vidjeli od Zadra, Igokea do kraja četvrtine radi novu seriju 8:0 i dolazi do 23:12. Allen 8, Vuković i Keller po 2.

Strpljivom igrom i uz nekoliko pogrešaka protivnika Zadar je u 14. minuti stigao do 26:24, no domaćin opet tricama i laganim poenom iz kontri odlazi na +10. Zadrani se mogu samo moliti da se pojavi spasitelj Allen, jer je to jedini način na koji se mogu nositi s protivnicima. To se i dogodilo, pa je uz pet njegovih poena, dva promašaja Tomasa i dvije izgubljene lopte Clifforda s druge strane, Gilbert tricom preko cijelog terena na isteku vremena pokušao donijeti vodstvo Zadru. Nije uspio, no i zaostatak od 36:35 bilo je nešto čemu se Zadar teško mogao nadati samo desetak minuta ranije...

Baš je Gilbert u drugom poluvremenu Zadru donio prvo vodstvo nakon početnih 0:2. Zadar je dobro iskoristio i jednu nesportsku pogrešku Stevića na Allenu (poplitanje noge) te otišao na 41:46. Jusup malo odmara Amerikanca, u čemu Igokea radi seriju 10:0. Više od pet minuta traje posta Zadra, onda opet Allen sa sedam poena zaredom za 53:53. Marko Tomas potegnuo je na isteku vremena tricu s 10 metara za 56:53 na kraju treće četvrtine.

Tri minute prije kraja Zadar je na rubu gubitka utakmice (69:60), ali napokon Siriščević pogađa tricu a Keller iz kontre smanjuje na 69:65. Nadali smo se scenariju kao s Krkom na Višnjiku, kada je Zadar cijelo vrijeme vodio, a Slovenci na kraju slavili. Nije se dogodilo, Kariniauskas postiže važnu tricu, do posljednje minute još se imao čemu nadati, ali nakon trice Evansa za 77:69 24 sekunde prije kraja - ničemu.

Allen jedini nije mogao iznijeti utakmicu - postigao je 24 poena, a nitko drugi preko 10. Keller se pokazao kao solidan skakač, ali dosta nespretan u napadu, dok je najozbiljniji problem kojega Jusup ne uspijeva riješiti, kvalitetna gradnja igre. Hoće li u tom pravcu ići Jusupova najava dolaska još jednog igrača znat će se već kroz nekoliko dana.