Gora od činjenice da Zadar na startu ABA lige ima skor 0:4 je samo ona da je već "ispucana" kvota utakmica protiv slabijih momčadi s kojima bi se trebao boriti za ostanak. Još sutra protiv Igokee Zadar ima priliku nešto napraviti protiv momčadi iz donjeg djela kvalitativnog ranga, a onda kreću domaća utakmica s Partizanom, gostovanje kod Mornara, domaćinstvo Cedeviti, nakon toga još dva gostovanja... Prilike protiv Krke, Mege Bemax i Cibone su propuštene, pa će se iskupljenje tražiti kroz pakleni oganj.

Zato je sutrašnja utakmica u Laktašima (20 sati) možda i biti ili ne biti ove sezone. Iako je Igokea uz Zadar jedina momčad koja do sada nema pobjedu u ligi, treba reći da su domaću utakmicu protiv Cedevite izgubili tek u produžetku, a od Partizana samo dva razlike. Nosi ih prezimenjak lanjskog zadarskog igrača Vaughn, sa 17,5 poena u prosjeku, ali tu su i iskusni centar Oliver Stević, kao i Zadranima poznati Marko Tomas.

- Imamo četiri poraza, ali u tri utakmice veoma lako se moglo okrenuti da pobijedimo, međutim to se nije dogodilo. Zadar je isto u teškoj situaciji, to je specifična ekipa, prošle godine su iznenadili Partizan u gostima i onda su uspjeli kroz baraž ostati u ligi. Allen im je glavni igrač, tu je iskusni Ivanov na kojem će se takođe bazirati igra i koji će pokušati iskoristiti naše slabosti, rekao je Marko Tomas u najavi utakmice.

U Zadru također znaju da ih ne čeka lagan posao.

- To je kvalitetna momčad s kvalitetnim pojedincima i ne čeka nas lagan posao. Znam da ćemo se dobro pripremiti, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, jer bi nam to bilo važno za nastavak sezone. Nadam se da ćemo od sutra krenuti u pozitivan niz i da ćemo Igokeu staviti na čekanjue za prvu pobjedu, rekao je uoči utakmice Ive Ivanov, jedan od igrača na kojima će Danijel Jusup zasigurno temeljiti svoju strategiju.

Učinak Zadra umnogome će ovisiti i o raspoloženju Bryona Allena, a možda i novog centra Akosa Kellera, koji će u ABA ligi zaigrati drugi put, nakon iskustva sa Szolnokijem. James Farr je prekrižen i neće konkurirati za utakmicu, iako klub još nije formalno razvrgao veze s Amerikancem.