U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku predstavljen je program Budi aktivan kojeg provodi Središnji državni ured za šport, a održat će se danas, 28. rujna, na Pozdravu Suncu i na Morskim orguljama.

- Ovaj je program dio Europskoga tjedna sporta koji je proistekao iz inicijative Europske komisije čija je ideja bila da se što više građana Europske unije potakne na kontinuirano bavljenje sportom i rekreacijom. Stoga su osmišljeni raznoliki programi za sve dobne skupine, za ljude na radnim mjestima, za predškolsku i školsku djecu... do programa za umirovljenike. U Zadru će završni dio cjelovitoga programa biti niz osmišljenih aktivnosti pod motom Vježbanje pod zvijezdama - rekla je u uvodu Marija Crnković iz Središnjega državnoga ureda za šport.

U ime ŠC-a Višnjik nekoliko je rečenica kazao Denis Karlović, direktor:

-  SDUŠ je u značajnoj mjeri pridonio širenju i kvaliteti sportske infrastrukture u Višnjiku, napose u teniskom kompleksu koji će imati deset terena pod rasvjetom. ŠC Višnjik sa svojom sportskom i rekreacijskom infrastrukturom nukleus je razvoja sporta i rekreacije i ubuduće će zdušno, u interesu i na dobrobit svih građana, podržavati ovakve i slične akcije Središnjega državnoga ureda za šport.

Martina Jeričević, načelnica Sektora za potporu sustavu športa u SDUŠ-u govorila je o nužnosti popularizacije i širenja trajnog bavljenja sportom i rekreacijom.

- Istraživanja su pokazala da građanstvo nije dovoljno aktivno u fizičkim aktivnostima i zato smo osmišljavali programe kojima ćemo stalno poticati svekoliku populaciju da se bavi nekim oblikom sporta jer je to itekako bitno za fizičko i mentalno zdravlje - uz ostalo istaknula je Martina Jeričević.