Plivačica s Down sindromom, Lucija Mijolović na svom petom Europskom prvenstvu odvojola je dvije srebrene medalje. Najpoznatija plivačica iz PK Zadar nastupila je u 8 disciplina. Obje srebrene medalje osvojila je u kategoriji master 1 (25-34g) u disciplinama 100 m i 200 m prsno. U ukupnom poretku zauzela je 8.(50m prsno), 10.(200m prsno), 12.(100m prsno),14.(100m delfin),16.(50m slobodno),18.(50m delfin) i 21.(100m slobodno) mjesto u Europi. Iako je bila 8. plasirana u 50 metara prsno, Lucija nije ušla u finale jer su i plivači iz USA imali pravo nastupa u finalima tako da je u otvorenoj konkurenciji bila 10. plasirana čime joj je finale izmaklo.


Na ovogodišnjem, 5. Europskom prvenstvu za plivače sa Down sindromom u Italiji su pod hrvatskom zastavom zaplivale plivačice: Marija Pinjuh i Petra Vićan, plivačice PK Natator; Lucija Mijolović iz PK Zadar i Nikola Kosec iz PKOI Vidra Varaždin. Natjecanje se odvijalo u Olbiji, Sardinija, od 15. do 22. rujna kroz 4 dana natjecanja i jutarnje kvalifikacijske te popodnevne finalne utrke. Natjecanje je bilo otvorenog tipa tako da je osim 16 europskih zemalja (Argentina, Danska, Estonija, Gibraltar, Velika Britanija, Irska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Slovenija, Španjolska, Švedska, Turska i Italija) u otvorenoj konkurenciji nastupala i USA. Rušili su se europski rekordi, svirale su se himne najjačih nacija u plivanju osoba s Down sindromom a Hrvatska je nastupila sa do sad najvećom postavom i došla do 2 finala i 6 odličja po kategorijama.

Ekipu su pratili trenerica Danijela Kurtin, prof. iz PK Zadar i Višnja Bunić iz PKOI Vidra Varaždin,

Čestitke cijelom CRO timu, svim plivačima, trenericama Danijeli Kurtin, Visnji Bunic, treneru Ivanu Perzelu, klubovima PK Natator u Zagrebu, PK Vidra u Varazdinu i PK Zadar u Zadru, Hrvatskom paraplivackom savezu te najvjernijoj pratnji i podršci roditeljima Ani Vićan, Branki Pinjuh, Marini Mijolović i Damiru Kosecu na uspjehu.

Veliki je uspjeh plivačica koji brane boje Hrvatske na velikim natjecanjima i promiču plivanje i bavljenje sportom kod osoba sa DS. Dok se svjetska udruga plivača sa DS bori da se ovi plivači priznaju i u Olimpijsku kuću, ekipi iz Hrvatskog paraplivačkog saveza te klubovima koji promiču plivački sport za osobe sa DS preostaje i dalje uporno i vrijedno raditi. Iduće natjecanje za ove plivače su svojevrsne olimpijske igre, tzv Trisome games koje će se održati krajem ožujka u Turskoj. Plivački klub Zadar čestita cijelom timu na uspješnoj provedbi ovog natjecanja a posebno zahvaljuje sponzorima: Grad Zadar, Zadarska županija, SC Višnjik, Supersport, Studio B Zadar, Hrvatska turistička zajednica, dok je opremu na nastup osigurao Hrvatski paraolimpijski odbor.