Amerikanac Bryon Allen sletio je jučer u Zadar te će se danas priključiti treninzima prve momčadi koja već neko vrijeme radi u dvorani i vanjskim terenima na Višnjiku. Treneru Anti Nazoru tako se ispunila želja o brzomdolasku igrača koji bi trebao biti jedan od nositelja igre u novoj sezoni. Allen se sinoć predstavio igračima a očekuje se skori dolazak i drugog Amerikanca Jamesa Farra.

Na Višnjiku traje slatko iščekivanje tko će biti posljednja uzdanica za novu sezonu. U dvojbi dva solidna ili jedan izvrsni igrač prevladala je. čini se, druga opcija, pa se očekuje još jedno zvučno ime na visokim pozicijama. Od prvog dana Nazorova želja je Josip Sobin, čijim bi se dolaskom Zadar, barem na simboličan način, "osvetio" Anwilu koji mu je oteo Tonyja Wrotena. Splićanin je baš u tom poljskom klubu proveo tri protekle godine, no sada je slobodan igrač i još uvijek važe ponude.

Druga opcija koja se neslužbeno pojavila je još jedan Amerikanac, 21-godišnji Nick Ward, koji ima impresivne brojke u sveučilišnoj košarci te je malo nedostajalo da ove godine završi u NBA-u. Bila bi riječ o velikom pojačanju, no to je još uvijek na razini špekulacije. A u Zadar nisu dolazili ni igrači koji su potpisivali ugovore, pa treba još malo pričekati...