Nešto kasnije nego je bilo očekivano, i s nešto manje igrača nego se priželjkivalo, krenuli su treninzi KK Zadra. U odnosu na jučerašnji trening danas nema novosti u igračkom kadru. Trener Ante Nazor dao je, međutim, medijima nekoliko vrijednih informacija o načinu na koji će se on popuniti. Prvo o nezaobilaznom Tonyju Wrotenu.

- Tu smo čisti kao sveto ulje. Riječ je o igraču koji donosi prevagu, svi smo se složili da je on taj kojega tražimo, ugovor je potpisan i sad je to na košarkaškim tijelima. Takva situacija rezultat je promjena na igračkom tržištu, više agenata nudi jednoga igrača, nije samo Wroten u pitanju. To nije dobro, a ovakve situacije su rizik posla, pojasnio je Nazor, koji više ne računa na Wrotenov dolazak.
Klub je blizu potpisa ugovora s novim Amerikancem, ali to ovoga puta neće biti playmaker.

- U roku od 24 sata potpisat ćemo drugog Amerikanca, koji će biti prevaga u momčadi. Riječ je o igraču na poziciji broj 2, kaže Nazor.

To znači da će se još jedan playmaker tražiti među domaćim igračima, a nije isključeno da ćemo na Višnjiku vidjeti i jedno poznato lice na poziciji 3.
- Klub je u kontaktu s Lukom Božićem.

Ocjena početka priprema?

- Zadovoljan sam jer su momci došli spremni, neće im trebati duže vrijeme za adaptaciju na napore koji ih očekuju. Na njima je da se nametnu i prihvate kolekitvnu filozofiju, na temelju toga ćemo sastavljati momčad. Sve koje smo do sada doveli su provjerena imena i što se tiče kvalitete i što se tiče karaktera. Najvažnije je da momčad bude borbena i da se može identificirati s publikom, zaključuje Nazor.