Popularne ljetne igre za sve generacije ove srijede dolaze u Posedarje u sklopu svoje
međunarodne turneje. Nakon devet uspješnih sezona, 322 događaja i više od milijun prijeđenih kilometara, igre su u svoju desetu sezonu ušle kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa u ovoj sezoni. Ovaj sportsko-zabavni spektakl sa statusom kvalifikacija, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održat će se 7. kolovoza na rivi u Posedarju sa početkom u 19:30 sati u organizaciji Općine Posedarje i agencije Adria events.

U Posedarju će se ekipe nadmetati u modernim inačicama tradicionalnih City Games igara
kao što su leteći vaterpolo, morska košarka, alka u karijoli, streličari, utrka magaraca i
konop. Nakon Posedarja City Games karavana nastavlja turneju po Hrvatskoj koja će se
završiti velikim finalom 20.08. u Viru.

Posedarje je već petu godinu za redom domaćin City Games-a, a ove godine poprima novo ruho - potpuno nova scenografija i brojna iznenađenja kako za natjecateljske ekipe tako i za publiku.

- Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravo sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Sloveniji. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. Na međunarodnom finalu Hrvatska će biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka, objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

- Pozivamo sve građane Posedarja kao i sve njihove prijatelje da nam se pridruže na rivi u Posedarju te da svojom nazočnošću uveličaju ovaj sportsko - zabavni događaj, zaključuje Krzyk.