Velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u sedam sportskih disciplina održava se 30.7.- 10.8. na sportskim terenima diljem Splita. Prva su na redu bila natjecanja u malom nogometu za 2008. godište i Kinder+ Sport turniru u košarci.

Mali nogomet igrao se na terenima FESB-a 30. i 31.7. Ekipe iz cijele Hrvatske borile su se za titulu državnih prvaka, ali i sportski i u duhu fair playa navijali za svoje novostečene prijatelje. Napeto finale između ekipa Zadar i ŠN Željezničar iz Slavonskog Broda odlučeno je nakon raspucavanja penala u korist Brođana. Za treće mjesto natjecali su se ekipe Mladost iz Preloga i Istra 1861 iz Pule. Broncu su zasluženo osvojili mali Istrijani. Prvaci su osvojili i plasman na međunarodnu završnicu u Splitu.

Košarkaši su svoje umijeće pokazali na terenima SC Gripe 30.7. u popodnevnim satima. Igralo se u tri kategorije, a konačni raspored osvajača medalja je:

Mladići 2005. i ml.: 1. Krvopijice (Osijek), 2. Fisije (Sl. Brod), 3. Bezimeni (Zadar).
Mladići 2003. i ml.: 1. The Heat (Sl. Brod), 2. Ciglana D.O.O (Osijek), 3. Spinjare (Vinkovci).
Djevojke 2003. i ml.: 1. Folkice (Zagreb), 2. Šokice (Sl. Brod), 3. Zadranke (Zadar).

Finalisti turnira za 2003. godište i mlađi ostvarili su plasman na međunarodnu završnicu.

Sljedeća je na redu druga smjena državna završnice: Coca- Cola Cup u nogometu koji će se održati 1.8. i 2.8. na terenima FESB-a, Parka Mladeži i Spinutu. Velika finala u oba godišta (2001. i mlađi te 2004. i mlađi) odigrat će se na terenima FESB-a 2. kolovoza s početkom u 20 sati., a prenosit će se izravno na Sport klub televiziji.

Brojne poznate osobe i vrhunski sportaši sudjelovali su u mladosti na Plazma Sportskim igrama mladih, a među ambasadorima su Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Edin Džeko, Luka Modrić. Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se održati 21.8. na splitskoj Rivi s početkom u 20 sati.