Nakon političkih igrokaza i burne smjene Svetka Ćustića, jutros je na stadionu Stanovi u prvom planu bio nogomet. Novi trener Nogometnog kluba Zadar Marko Pinčić, koji je klupu preuzeo od Mislava Karoglana, na prozivci uoči početka nove sezone u Trećoj HNL okupio je 19 igrača, dok su četiri bila opravdano odsutna.

- Riječ je o igračima iz prošle sezone plus mlađi naraštaj. Naš je cilj sastaviti momčad iskusnih igrača na koje ćemo nasloniti mlade zadarske talente. Želimo stvoriti bazu, odnosno temelj za napredak. U ovom financijski teškoj situaciji za klub, želja nam je stabilizacija i isprofiliranje momčadi za iskorak. Bilo bi idealno da se već ove godine vratimo se u Drugu ligu, ali još je rano za prognozu, rekao nam je Pinčić ističući kako su svi igrači pokazali interes, ali sada je na Upravi da s njima dogovori financijske uvjete, među kojima i dugove. Stoga je današnji uvodni trening pratio i novi direktor kluba Damir Knežević.

Kako doznajemo od Pinčića, u tijeku su i pregovori s još nekim igračima.

- No zbog ozbiljnosti i tijeka dogovora, imena još ne mogu iznositi, rekao nam je novi trener trećeligališkog Zadra.

Datum početka nove sezone još nije službeno potvrđen, ali Pinčić je s pripremama krenuo tri dana ranije kako bi što prije posložio momčad. Dogovorena je i prva prijateljska utakmica - za 14 dana na Stanove stiže Gospić.

- Kako se sezona bude približavala, tako će rasti intenzitet i količina utakmica i treninga, istaknuo je Pinčić koji s igračima nastavlja trenirati večeras.