Triatlon klub Zadar sigurno će među značajnim klupskim uspjesima upisati datum 7. 7. 2019. godine. Naime, tog dana čak četvero članova Kluba sudjelovalo je na dvije europske destinacije te su uspjeli završiti jednu od najtežih triatlon disciplina - dugu distancu ili triatlonskim riječima rečeno - Ironman distancu.

Možete li zamislit da plivate, trčite i biciklirate 226 km bez odmora i predaha? To bi značilo da plivate otprilike Preko - Zadar dužinu od 3.8km, pa vozite bicikl 180 km od Zadra do Omiša i na kraju svega toga trčite 42.2 km od Zadra do Starigrada. Četiri člana TK Zadar uspjeli su sve to.

Tri člana kluba, Ivan Perić, Vice Buljat i Nives Šarić, nastupili su na Datev Challenge Roth, u njemačkom gradu Roth, gdje se već 35 godina održava natjecanje u dugoj distanci triatlona, mjestu koje živi i diše za taj sportski događaj. Atmosfera je bila neopisiva, cijelom stazom se navijalo, pljeskalo, sviralo, poticalo preko 3.500 individualnih natjecatelja i oko 670 štafeta kojima je cilj bio završit ovu fizički zahtjevnu utrku. Na samoj utrci bilo je preko 7.500 volontera koji su doprinjeli da organizacija bude na vrhunskoj razini i da natjecatelji tijekom utrke budu opskrbljeni hranom i pićem.


Plivalo su u Main Donau kanalu, zatim se vozio bicikl dva kruga po 90 km po krajolicima Bavarske, te se trčalo uz Main Donau kanal i ulicama Rotha gdje je zaista svatko bio na ulicama i navijao.

Ivan Perić je ostvario izuzetan rezultat od 10:48:50, Vice Buljat je ušao u cilj za 11:14:44, dok je Nives Šarić trebalo 12:34:21 da postane jedna od ukupno tri Zadranke koje su završile ironman triatlon distancu.

Član TK Zadar Filip Jerolimov sudjelovao je na utrci Ironman Austria u Klagenfurtu, jednoj od najpopularnijih Ironman utrka u svijetu, koja svake godine okuplja preko 3.000 natjecatelja iz 60 zemalja. Plivalo se u prekrasnom jezeru Wörthersee, dok su natjecatelji biciklirali kroz slikoviti krajolik Koruške na stazi gdje je atmosfera bila kao da se vozi Tour de France. Filip je ušao u cilj nakon 11:17:20.

Završetak ovih utrka članova TK Zadar rezultat su i dokaz uspješnog rada te vođenja treninga Ivana Tute, Edgara Nimca i Ivana Gobina, koji osim rada sa seniorima, velik trud i vrijeme ulažu u rad s najmlađim uzrastima.