U Gospiću je jučer održan 6. memorijalni turnir "Josip Joža Kurs", na kojemu su nastupile 24 momčadi, među kojima i dvije selekcije Nogometnog kluba Zadar. Zadarske papaline (dječaci rođeni 2011. godine) osvojile su prvo mjesto, dok su tići (2009.) došli do četvrtfinala, javlja NK Zadar.

Mlađa selekcija je, pod vodstvom trenera Marija Grgurovića, odradila besprijekoran turnir. U skupini je pobijedila drugi sastav Gospića s 12:0, zatim Zaru s 4:0 te ŠN Joso Bego iz Šibenika s 2:0, dok je u četvrtfinalu, također s 2:0, svladala Abecedu. U polufinalu je Zadar bio bolji i od trećeg gradskog suparnika, Arbanasa, rezultatom 3:1, da bi u finalu ponovno s 2:0 svladao ŠN Joso Bego. Osim pobjedničkog pehara i zlatnih medalja put Zadra je otišla i nagrada za najboljeg igrača turnira i to u ruke Mihovila Žilića.

Sastav Zadra (2011.): Bruno Sorić, Toni Vrkić, Ivano Tajmin, Luka Glavić, Josip Gladović, Mihovil Žilić, Stipe Vrkić, Gabrijel Ljutić, Ivano Zovak, Ante Zovak. Trener: Mario Grgurović.

Dvije godine stariji dječaci su, pod vodstvom trenera Josipa Bilavera, u svojoj konkurenciji došli do četvrtfinala. U skupini su odigrali 0:0 sa ŠN Joso Bego te pobijedili kninsku Dinaru 7:0 i Gospić II 1:0, dok ih je u prvoj eliminacijskoj utakmici svladao drniški DOŠK s minimalnih 1:0. Naslov pobjednika za 2009. godište osvojila je momčad Gospića.

Sastav Zadra (2009.): Pavle Jurjević, Frane Bajković, Matej Galešić, Ivano Škara, Ivan Glavić, Adrian Kajtazi, Josip Bartulović, Dino Sikirić, Jakov Jukić, Karlo Hloušek, Petar Pleslić, Vito Marcelić. Trener: Josip Bilaver.

Bile su ovo posljednje od preko 500 utakmica koliko ih je Nogometni klub Zadar ove sezone odigrao u svim uzrastima od papalina do seniora.