Zadarski vozači, Natanael Petrov u automobilu Zastava 101 i Davor Sertić u automobilu Renault Twingo, pomeli su konkurenciju u svojim klasama na 26. nagradi Stubičkih toplica na Sljemenu te 13. nagradi grada Skradina.

Petrov je sudjelovao u obje utrke te osvojio dva prva mjesta u klasi E1-14, dok je Sertić zasjeo na prvo mjesto Twins Fun kupa na sljemenskoj utrci. S tim pobjedama obojica zadarskih vozača drže prvo mjesto u generalnom poretku svojih prvenstava.

Zadarski vozači nisu skrivali oduševljenje svojim uspjesima, što se može primijetiti u njihovim izjavama nakon utrka.

- Ove zime sam odlučio promijeniti motor na svom Stojadinu. Odluka je pala na motor obujma 1400 ccm sa 16 ventila u odnosu na prethodni motor od 1600 ccm. Sama izmjena nije prošla glatko jer sam uz pomoć prijatelja i poznanika organizirao prvu motorsport utrku u Zadru u ožujku ove godine, što mi je oduzelo puno vremena. Uz novi motor, trebalo je ugraditi i novi mjenjač, što mi je zadalo dodatne glavobolje" rekao nam je Natanael.

Sljemenska utrka je ipak prošla u najboljem mogućem redu, obzirom na kratko vrijeme za pripremu auta, upoznavanje i privikavanje na ponašanje auta, kao i na loše vremenske uvjete koji su ih zatekli na obje utrke.

Natanael nam je rekao da je stvarno imao sreće, jer je uspio dovršiti auto tek par sati prije utrke, a neočekivani mehanički kvar ga je zatekao odmah po povratku sa sljemenske utrke. Kvar je bio brzo uklonjen i Natanaelov brzi Stojadin je bio spreman za skradinsku utrku.

S druge strane, Davoru je ovo bila prva brdska utrka u njegovoj karijeri. Kako i sam kaže, nije bio potpuno spreman i opušten zbog nepoznavanja staze, ali ipak kroz službene treninge ju je uspio savladati. Izazov pred njim je bio velik, no prošlogodišnji prvak Twins Fun kupa je ipak bio na svojoj pravoj razini, te je ostvario novu pobjedu, šestu u karijeri i osmo postolje u osam utrka.

"Kad sam prvi put prošao stazom, nisam vjerovao da ću u tako kratkom roku uspjeti naučiti cijelu stazu. Međutim, gledajući onboard snimke s prijašnjih utrka, uspio sam ju naučiti, a preko treninga sam to znanje dodatno usavršio svojim vožnjama. Konkurencija je bila jako brza, ali sam uspio odoljeti napadima te sam ostvario svoju prvu ovosezonsku pobjedu. Iznimno sam ponosan na rezultat jer je ostvaren u vrlo teškim vremenskim uvjetima" izjavio je Davor.

Neke od trenutaka uhvatili su fotografi Dag Kirin i Morgan Matijević svojim objektivima pa vam prenosimo djelić atmosfere sljemenske utrke.

Zadrani se sada okreću sljedećim utrkama svojih prvenstava koje će obojici biti 16.lipnja. Natanael vozi brdsku utrku Gorjanci u Sloveniji, a Davor će voziti disciplinu slalom u zagrebačkoj Dubravi, gdje će nastupiti u drugoj utrci Twins Fun kupa.
Ovim putem vozači se zahvaljuju svojim sponzorima, prijateljima i klubovima RTZ i Delta sport.