Zadar sutra na Višnjiku igra možda posljednju utakmicu ove sezone. U goste još jednom dolazi Cedevita, koja je u srijedu odradila posao i rezultatom 96:57 došla do druge pobjede u polufinalu. Zadarske navijače nije toliko "ubila" atomska Cedevita koliko bezvoljni i razbijeni Zadar. Mnogi su poželjeli da se serija igrala na dvije pobjede, jer je pitanje što ovakav razmontirani Zadar, kojeg svakog dana prate nove glasine o sukobima unutar svlačionice, više može napraviti.

Trener Ante Nazor jutros je ponovio da se on ne predaje, a isto traži od svojih igrača. Putokaz je prva utakmica, u kojoj su borbenošću došli u poziciju da mogu pobijediti. Nažalost, nisu uspjeli i sve je otišlo u... papar.

- Mislim da jedino možemo očekivati da pred domaćom publikom skupimo glave nakon ovog teškog poraza što smo ga doživjeli u Zagrebu i na pravi način se suprotstavimo protviniku koji je pokazao jednu kvalitetu više od nas. U drugoj utakmici bili smo totalno letargični i pustili protivniku dominaciju. To je nedopustivo a ovdje pred domaćom publikom moramo izaći na teren s agresivnošću, velikom motiviranošću, govorio je Nazor.

Postoji li kod Zadrana to htijenje i volja da se nešto promijeni, ili su se već predali?

- Mora postojati, jer nebrojeno puta smo dokazivali da to ništa ne znači. Znali smo u par dana pokazati dva različita lica. Uvijek nakon teških poraza momčad bi se mobilizirala i tako će biti ovog puta.

Petar Marić je u prošloj utakmici dobio udarac i trebao bi se vratiti.

- Vidjet ćemo, imamo i viruse u điru.

- Viruse?

- Pa mislim da su to trenutno bolesti od 24 sata. Mislim da neće biti problema s odsustvom.

Little je u prošloj utakmici igrao svega osam minuta.

- Ostao je na poluvremenu dosta dugo u svlačionici, imao je želučanih problema. Kako je utakmica otišla u pogrešnom smjeru nismo ga više ni uvodili.

Trzavice s Littleom?

- Nema ih apsolutno.

Sutra će nastupiti?

- Ja se nadam.

Ali situacija unutar momčadi nije sjajna, o tome je već bilo riječi u javnosti.

- Kad trener dođe na pola sezone zaista je teška situacija, more problema i na neki način ne možeš raditi drastične rezove. Moja procjena je bila da neke stvari moramo istolerirati kako bismo izborili opstanak u ABA ligi, koji je visio od mog dolaska do kraja i dokazalo se da sam bio u pravu. Međutim, ako netko nije dovoljno profesionalan, angažiran, ako netko nema poštovanja prema sebi kao sportašu, suigraču s kojim mora imati suradnju, sigurno da se na relaciji trener-igrač ne može napraviti "klik". Ja nisam padobranac, ovo mi je četvrta sezona u klubu, nećemo o imenima dok ne završi sezona. To se vidi iz aviona ali nemamo pravo podvlačiti crtu dok ne završi sezona, nego izvući najbolje što možemo. Doživljavali smo mi i gore stvari, i ovdje doma, pa smo se vraćali. Bit će i sutra tako.

Utakmica se igra u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 19 sati. Navijačima preporuka da dođu ako žele još jednom ove sezone vidjeti Zadar, jer će petu utakmicu u Zadru teško dočekati...