Zadar Night Run 2019. održat će se 13. travnja u 21 sat, sa startom na Kopnenim vratima i ciljem na Foši.

Velika novina ovogodišnje utrke je uvođenje polumaratona dugog 21 097 metara, na koju su se organizatori odlučili nakon petogodišnjeg iskustva u organizaciji. Smatraju da će polumaraton kroz određeno vrijeme privući velik broj trkača u Zadar zbog vrlo atraktivne staze od Poluotoka do Dikla i natrag uz samo more. Polumaraton će startati nešto ranije od ostalih utrka, kako doznajemo Jurice Šanga, direktora organizacijskog odbora.

Ostale utrke od 10, 5 ili 2,5 kilometara trčat će se oko Poluotoka (4, 2 ili 1 krug). Maksimalan broj posjetitelja je 2000, a cijena startnina iznosi 70 kn (2,5 km), 100 kn (5 km i 10 km) i 180 kn za polumaraton. Svi će trkači dobiti start paket koji uključuje majicu, medalju, maramu za trčanje i poklone sponzora.

- Zaista bih pohvalila odluku organizatora da naprave "skok unaprijed" i da podignu ovu priču na malo višu razinu. Sigurna sam da će polumaraton privući još više sudionika van grada Zadra, kao i sa stranih tržišta, izjavila je direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija.

Utrka već sada privlači velik broj djece i odraslih, 15% trkača dolazi iz inozemstva, a 30% domaćih trkača dolazi iz drugih gradova Hrvatske.

-  Pozivam sve sportaše grada Zadra da se uključe i daju doprinos svojim prisustvom, rekao je Josip Miočić, glavni tajnik športske zajednice Grada Zadra na današnjoj konferenciji za medije.

Organizator utrke je Triatlon klub Zadar i Škola trčanja Zadar u suradnji sa trgovinom Sport&Moda. Sve što trebate za prijavu nalazi se na njihovoj službenoj stranici.