Do 14. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping ostalo je 10 dana, a prijavljenih je trenutno preko 1000 natjecatelja. Prijave za utrku su otvorene do petka 1. ožujka 2019. do 12:00 h, a prijaviti se može putem linka. Svi koji žele osigurati svoje mjesto na Škrapingu trebaju po prijavi izvršiti uplatu.

Škraping utrka će se održati u subotu, 9. ožujka 2019. godine u Tkonu na otoku Pašmanu dok je Škraping 2-tjedan već započeo s eko-akcijom čišćenja staza i podmorja otoka Pašmana.

- Za posjetitelje i natjecatelje u Škraping 2-tjednu smo također pripremili HOP radionice gdje će se sudionici imati prilike upoznati sa starinskim vještinama izrade tradicionalnih predmeta i opreme, ali i s nekim novim, inovativnim načinima korištenja starinskih materijala i rukotvorina, otkrivaju organizatori.

U petak 8. ožujka u Domu za kulturu u Tkonu održat će se premijerno prikazivanje filma „Dva brata fratra" autora Stipe Božića.

Jedan od najpopularnijih pratećih programa manifestacije Škraping je Sajam otočnih proizvoda koji će se održati od 8. do 10. ožujka u Škraping centru u Tkonu, a gdje očekujemo dolazak preko 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka. Proizvodi koje posjetitelji mogu kupiti na ovom sajmu označeni su prestižnom oznakom „Hrvatski otočni proizvod".

Dan poslije Škrapinga, u nedjelju 10. ožujka bit će održan Škrapić - mali Škraping za djecu u organizaciji DV „Ćok" iz Tkona na kojem će sudjelovati preko 150 malih Škrapera iz brojnih dječjih vrtića diljem Zadarske županije.

Svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije se mogu pronaći na web stranici www.skraping.hr.