U Obrovcu je početak veljače već tradicionalno posvećen aktivnostima oko Hajduka. Proslava četvrtog rođendana DPH Obrovca i 108. rođendana Hajduka održala se u subotu 9. veljače. Ove godine je vrijeme bilo naklonjeno Hajdukovcima te je praktički proljetni dan bio kao stvoren za hajdučku feštu.
I ovogodišnja proslava počela je karuselom koji je popraćen sirenama automobila okićenih Hajdukovim obilježjima i glasnom hajdučkom pjesmom pozvao građane Obrovca da izađu na balkone i ulice te prisustvuju ovoj fešti.

Bakljada je kao i svake godine simbolično počela u 19:11 sati. Na stotine pirotehničkih sredstava među kojim su prednjačile bengalke i bljeskalice obasjavale su Obrovac s Turnja i obje rive, a sve u čast voljenog kluba.

Proslava se nastavila u prostoru obnovljene Gradske kavane gdje je preko 200 gostiju moto „Ist, pit, Hajduk Split" iz teorije pretočila u praksu. Uz pjesmu i još malo koreografije s bakljama uživalo je i mlado i staro.

Obrovčani i prijatelji iz okolice ali i iz cijele Hrvatske, iskoristili su dolazak mobilne jedinice iz Odjela za članstvo iz Splita te je njih skoro 90 dobilo iskaznicu voljenog kluba odmah na licu mjesta. DPH Obrovac je tako prešao brojku od 160 članova u 2019. godini te nastavljaju prema prestizanju prošlogodišnje brojke od 245 članova.


View on YouTube

Svi učlanjeni su dobili priliku sudjelovati u nagradnoj igri DPH Obrovca koju je ove godine najbolje iskoristio Mate Karamarko te osvojio Hajdukov dres.

Tijekom cijele proslave članovi i gosti DPH Obrovca i ove godine su prikupljali donacije za ime Udruge u tematskom parku na Poljudu u projektu otkupa dionica Hajduka „Za sva vrimena." S radošću poručuju da je potrebni iznos od 7.500 kn skupljen te će DPH Obrovac u tematskom parku živjeti vječno zajedno sa Hajdukom.