Općinski sud u Zadru naložio je Košarkaškom klubu Zadar da svom nekadašnjem košarkašu Vedranu Moroviću isplati iznos od 50 tisuća kuna s kamatama koje teku od 2013. godine, kao i da nadoknadi oko 7 tisuća kuna sudskih troškova.

Morović je 20. lipnja 2016. podnio prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave protiv Košarkaškog kluba Zadar, koje je nakon prigovora Kluba stavljeno izvan snage te je odlučeno da će se postupak provesti pred parničnim odjelom.

Zastupnik KK Zadra Rikardo Perković naveo je kako se radi o potraživanju koje je postojalo prije pokretanja predstečajne nagodbe, pa ako Morović nije prijavio svoju tražbinu u roku nema pravo na odštetu. Međutim, Morovićev zastupnik naveo je kako je dug nastao mjesec dana nakon otvaranja predstečajne nagodbe u travnju 2013. godine, a radi se o plaći za svibanj, zbog čega je potraživanje valjano.

Iz Morovićevog iskaza saznalo se kako je krajem prosinca 2012. sklopio sa Zadrom Ugovor o profesionalnom igranju koji je trajao do kraja svibnjA 2013., dakle na vrijeme od pet mjeseci, za mjesečnu plaću u iznosu od cca 5.000 EUR-a neto. Utuženi račun da se odnosi na neisplaćenu plaću za svibanj 2013. dok su potraživanja po osnovu plaća iz prethodnog razdoblja obuhvaćena predstečajnom nagodbom. Na temelju neisplaćenih plaća u nagodbi je prijavio 82.711,43 kuna, otpisano je 60 posto iznosa, pa mu klub osam godina treba mjesečno isplaćivati 344 kune.