Čestitkom dopredsjedniku HOO-a, proslavljenom veslačkom olimpijcu Damiru Martinu, za nedavnu ženidbu započela je 22. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, održana u Zagrebu pod predsjedavanjem čelnika HOO-a Zlatka Mateše.

Posebno zanimljiva točka dnevnog reda bila je ona s HOO-ovim Prijedlogom mjera (ukupno 17) za unaprjeđenje statusa sporta u Republici Hrvatskoj.

- Osim činjenice da smo zadnji na ljestvici država Europske unije po izdvajanjima za sport, kako je objavio Eurostat, imamo problem i s odljevom novca iz Hrvatske u sferi nelegalnog klađenja. Prema podacima Hrvatske udruge za igre na sreću, to godišnje dosegne i do 3,5 milijardi kuna. To znači da mi nekome poklanjamo vrijednost od 4 ili 5 borbenih zrakoplova F-16. Već pet godina govorimo o tome i teško mi je, najprije kao građaninu ove zemlje, shvatiti da se još ništa nije poduzelo po tom pitanju - izjavio je Mateša u osvrtu na HOO-ov dokument koji bi trebao poslužiti i kao prilog za javnu raspravu o Nacionalnom programu sporta 2019. - 2026.