ZADAR- Na velikom danu hrvatskog sporta, kojeg godinama priređuje Hrvatski olimpijski odbor, Luka Modrić je (ne)očekivano proglašen sportašem godine. Nagradu krovne sportske organizacije, umjesto Luke preuzeo je njegov otac Stipe Modrić.

U kategoriji najuspješnije posade, sportskog para ili štafete u konkurenciji su bila dva dvojca s naslovom svjetskih prvaka. Pobijedila su veslačka braća Martin i Valent Sinković koja uz naslov svjetskih prvaka imaju i europsku titulu.

Konkurencija su im bili braća jedriličari Šime i Mihović Fantela. Njihov trener Edo Fantela bio je u nominaciji najboljih trenera a u izjavi na sinoćnjoj svečanosti na kojoj je bio i veleposlanik Japana u RH, najavio je kako su se zadarski jedriličari već spremaju za OI u Tokiju. - Već smo tamo bili kako bi upoznali uvjete u kojima će se jedriti a oni uz visoki postotak vlage neće nikome biti laki. Ove godine u Tokiju ćemo provesti mjesec dana, kazao je trener Mihovila i Šime Fantela koji završavaju zimske pripreme u Portugalu. Nakon toga kratak blagdanski odmor s obitelji a potom lete put Amerike, na prvu regatu Svjetskog kupa u Miamiju, najavio je trener Fantela.