I to se moralo dogoditi! Zadar je na polovici prosinca upisao prvu domaću pobjedu u ABA ligi. U utakmici protiv Igokee Zadar je cijelo vrijeme vodio, ali je tek u posljednjim minutama utakmice uspio ostvariti osjetniju prednost koja mu je dopustila da bez veće drame okonča utakmicu lijepim rezultatom 95:80.

Trener Ante Nazor od svojih igrača je uoči utakmice tražio agresivnost i igru na rubu incidenta. Iako nije bilo scena u kojima bi njegovi momci dolazili na taj rub, uspjeli su od početka nametnuti svoj ritam te držati goste na oko pet poena zaostatka. Sjajnom završnicom prve četvrtine, tricom Magarityja i poenom Vaughna, Zadar je stigao do lijepe prednosti 30:19.

Ona se vrlo brzo istopila u drugoj četvrtini i dovela utakmicu u stanje egala, koje će potrajati sve do dvije-tri minute prije kraja. Gosti rade seriju 6:16 i dolaze nakon samo šest minuta do tek poena zaostatka (36:35), a i na poluvrijeme se odlazi gotovo u egalu (47:45). U nekoliko navrata u trećoj četvrtini gosti stižu do izjednačenja, ali ne uspijevaju utakmicu niti jednom okrenuti u svoju korist. U tim trenucima značajne poene ubacuju Božić i Little, Zubčić dobiva nepotrebno isključenje, Lešić nakratko napušta igru zbog ozljede te domaćini opet vraćaju solidnu prednost pred zadnju četvrtinu (72:63).

Nakon nekoliko pogrešnih poteza Krajine Igokea u završnici utakmice ima tek tri poena zaostatka (80:77), no u pokušaju preokreta promašuju nekoliko pokušaja za tri poena, što Zadar koristi i ulazi u završnicu bez neizvjesnosti.

Najkorisniji igrač Zadra ponovno je bio Luka Božić s 19 poena i 10 skokova, Little je bio najefikasniji s 21 poenom, a vrlo solidnu partiju pružili su Vaughn i Magarity (obojica po 14 poena). Kod Igokee najbolji je bio Lešić s 22 postignuta poena.


View on YouTube