Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i zadarskog župana Božidara Longina a u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije u Škabrnji se 20.10.2018 održava pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu.
Na krosu se očekuje preko 250 sudionika iz cjele Hrvatske raspoređeni u 6 muških i 6 ženskih kategorija .

Za potrebe prvenstva Hrvatske u Škabrnji je napravljena i kros staza koja zadovoljava kriterije europske atletske federacije koja će poslužiti i za održavanje međunarodnih kroseva.
Hrvatski atletski savez dao je svu potrebnu podršku organizaciji krosa kako bi u Škabrnji zaživjela atletika pa su u tom smjeru poduzete i infrastrukturalne radnje koje će tome doprinjeti. Raduje me da možemo pomoći i Škabrnji, nakon Vukovara u kojem se gradi atletska staz , Knina gdje su radovi započeli dolazi na red i Škabrnja simbol otpora stradanja u domovinskom ratu. Nećemo stati na krosu idemo korak po korak i naši rezultati uskoro će biti vidljiviji zaključuje predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić .

Predsjednik organizacijskog odbora krosa Zoran Gurlica i dopredsjednik Marko Ivković kažu prezadovoljni smo što će Škabrnja u subotu disati atletski. Dočekujemo sve sudionike otvorena srca želimo da se ugodno osjećaju ostvare dobre rezultate te ponesu ljepe uspomene iz Škabrnje koja im unaprijed zahvaljuje za podršku i promociju . Hvala svima koji su doprinjeli da se kros prvenstvo održi u Škabrnji načelniku, vjećnicima općine nogometnom klubu Škabrnja , osnovnoj školi Vladimir Nazor, Zadarskoj županiji, županijskom atletskom savezu i naravno Hrvatskom atletskom savezu .


Satnica i discipline krosa po uzrastima
                                                                   Satnica i dužina staza

11.30 8 km seniorke

12.05 10 km seniori

12.50 4 km mlađi juniori

13.10 3 km mlađe juniorke

13.25 6 km juniori

14.05 4 km juniorke

14.25 0,8 km limači

14.35 0,8 km limačice

14.45 1 km mlađi kadeti

14.55 1 km mlađe kadetkinje

15.00 2 km kadeti

15.10 2 km kadetkinje