Sinoćnje otvaranje ligaškog dijela regionalne sezone u nekim je dijelovima podsjetilo na lanjsku utakmicu protiv FMP-a u Beogradu, ali i na lijepi broj gostujućih utakmica KK Zadar. Hrvatski se sastav jedan dio susreta dobro držao, da bi u nastavku pokleknuo i upisao (uvjerljiv) poraz, javlja Basketball.hr.

- Košarka se igra 40 minuta, a mi to večeras nismo napravili. Dosta dugo smo bili u igri, iako smo u prvom poluvremenu igrali lošu obranu na Apiću koji je s našim centrima radio što je htio. U drugom smo dijelu riješili taj problem, ali smo domaćim igračima dopustili previše laganih koševa, previše otvorenih šuteva, a imali smo i previše izgubljenih lopti. Ako izgubiš toliko lopti, toliko kontra napada ne odigraš kako bi trebalo teško ćeš pobijediti na gostujućem terenu. No, što je tu je. Trebamo se što prije oporaviti, naučiti na greškama, popraviti našu i igru i u sljedećim utakmicama odigrati puno, puno bolje - izjavio je trener Zadra Aleš Pipan nakon utakmice.

O jučerašnjoj predstavi startnog razigravača dalmatinskog sastava Malcolma Granta teško je nešto kategorično napisati. Zadrani su u periodu dok je iskusni Amerikanac bio na parketu imali problema i u obrani i u napadu i upadali u rezultatski minus, no upravo je on s devet koševa u nekoliko minuta treće četvrtine nakratko odbio prvi nalet domaćina. A onda je dobio upitnu četvrtu osobnu i ubrzo potom tehničku radi simuliranja te je ostatak susreta morao provesti na klupi.

- Znate kakva je ABA liga i ja ne smijem komentirati suđenje - zaustio je slovenski stručnjak i zaustavivši se na vrijeme prije nego kaže nešto što bi ga olakšalo za koju stotinu eura. No, s lica mu se jasno moglo iščitati da nije zadovoljan sudačkom odlukom koja je njegovu momčad lišila pomoći startnog razigravača koji je taman u tim trenucima počeo vraćati povjerenje koje mu je dao trener Pipan.

- Tada je počeo igrati i domaćini bi imali više problema. To je sada vaša stvar da napišete - dodao je iskusni Slovenac.