Portugalski Setubal od 15. do 22. rujna centar je sportskog natjecateljskog ribolova u disciplini lov štapom iz usidrene brodice. Na svjetskom prvenstvu okupilo se 15 zemalja. Hrvatska seniorska i juniorska reprezentacija branile su prošlogodišnje ekipno i pojedinačno zlato. Novi izazov, ali ove godine u Atlantskom oceanu. U moru prepunom plave ribe koja nije validna, umijeće je bilo uloviti validan primjerak.

Čak osam Zadrana predstavljali su hrvatsku reprezentaciju. Za juniorsku U-21 reprezentaciju nastupali su Estera Bajlo i Lovre Milin (ŠRD "Zubatac" Zadar), Luka Gredičak i Martin Ćurko (Zadrani koji love za KŠR "Nebojsija" Kaštel Kambelovac) i Dilan Mileta (DŠRPA "Galeb" Raša) pod vodstvom izbornika Mattea Jugovca i trenerice Tee Radil. Reprezentaciju seniora predstavljali su Marko Sikirić, Ivan Galzina, David Bajlo, Angelo Kosović (svi iz ŠRD "Zubatac" Zadar), Siniša Budisavljević (ŠRD "Tunera" Jadranovo) i David Pinezić (SRK "Meduza" Rovinj) pod vodstvom izbornika Saše Rašovića.

Nakon tri lovna dana finalni rezultati donijeli su četiri medalje svjetskog sjaja: juniorsko ekipno zlato, seniorsku ekipnu broncu, Lovre Milin postao je pojedinačni juniorski viceprvak a Ivan Galzina treći na svijetu u seniorskoj konkurenciji.

Svaki je član tima dao svoj doprinos i time su ove medalja još slađe. Nakon što je nekoliko godina u sastavu kao rezervni igrač, trećeg natjecateljskog dana Angelo Kosović ušao je umjesto Marka Sikirića te je u barci pobijedio peterostrukog prvaka svijeta Marca Voplija i svojim ulovom bio prvak trećeg lova.

Lovre Milin nakon nekoliko godina pauze vrati se u reprezentaciju i ostvario svoj rezultat karijere. Estera Bajlo jedina je cura među juniorima i uvijek među najboljima. David Bajlo svojim je rezultatom osigurao nastup i na idućem svjetskom prvenstvu koje će se održavati u rujnu 2019. godine u Italiji.

 

POJEDINAČNI POREDAK SENIORI:
1. Mauro Salvatori (Italija)
2. Jose Barcelo (Španjolska)
3. Ivan Galzina (Hrvatska)
...
7. David Pinezić (Hrvatska)
16. David Bajlo (Hrvatska)
25. Siniša Budisavljević (Hrvatska)

POJEDINAČNI POREDAK JUNIORI:
1. Raul Malgaco (Portugal)
2. Lovre Miln (Hrvatska)
3. Andrea Costa (Italija)
...
5. Dilan Mileta (Hrvatska)
6. Estera Bajlo (Hrvatska)
10. Luka Gredičak (Hrvatska)
14. Martin Ćurko (Hrvatska)

EKIPNO SENIORI:
1. ŠPANJOLSKA
2. ITALIJA
3. HRVATSKA

EKIPNO JUNIORI:
1. HRVATSKA
2. PORTUGAL
3. ITALIJA