U nedjelju, 19. kolovoza 2018. godine, održano je Prvenstvo Hrvatske u disciplini vanjsko metno kolo WA 720 u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i Streličarskog kluba „Glina". Teren ŠRC Banovac odlično je poslužio streličarskim namjenama, a sunčano vrijeme ukazivalo je na sam vrhunac mjeseca kolovoza. U službenom otvaranju ovog turnira kao i završnice vanjske sezone 2018. g. sudjelovale su mažoretkinje „Glinske Banice".

Natjecatelji Streličarskog kluba „Zadar" bili su Darko Polić Barba, senior, dugi luk, Josip Šare, senior, dugi luk, Vladimir Ćirković, senior, dugi luk, Tomislav Košta, veteran, dugi luk i Luana Blaslov, seniorka, zakrivljeni luk.

U konkurenciji seniora dugim lukom, po ispucanim serijama kvalifikacijskih borbi, Barba se s konstantnim pucanjem (306 krugova u prvoj te 307 krugova u drugoj seriji) i ukupnih 613 krugova smjestio na 6. mjesto. Šare je s ispucanih odličnih 640 krugova zauzeo 3. mjesto po konačnom poretku. Ćirković je ostvario 563 kruga što ga je u jakoj konkurenciji smjestilo na 9. mjesto. Prvih osam natjecatelja ulazi u eliminacijske borbe, stoga ovdje nažalost za njega završava natjecanje.

U eliminacijskom dijelu natjecanja i četvrtini finala ždrijeb spaja zadarske streličare Josipa i Barbu. U tijesnoj borbi učitelja i učenika kao pobjednik izlazi Šare (7:1). U polufinalu susreće se s Krešimirom Mihaljem (SK „Dubrava") i pobjeđuje rezultatom 6:0. U dvoboju za zlato dočekuje ga jaka Kuna, Tomislav Nemet (SK „Kuna"). Neizvjesna borba do samoga kraja završila je sjajnom pobjedom našega Josipa. Zlato i naslov državnog prvaka u konkurenciji seniora dugim lukom!

Tomislav Košta, u konkurenciji veterana dugim lukom, snašao se jako dobro u prvoj seriji kvalifikacija. Dobar osjećaj pucnja doveo ga je do ostvarenih 286 krugova i 4. mjesta. U drugoj seriji neznatno pada na 276 krugova, no i dalje zauzima 4. mjesto. Sveukupno 562 kruga i 5. mjesto za našeg Tomislava.

Luana Blaslov, seniorka zakrivljenim lukom, u prvom dijelu natjecanja ostvaruje odličnih 314 krugova - osobni rekord za jednu seriju na 70 metara - što bi je u muškoj konkurenciji smjestilo na visoko 3. mjesto! U drugom dijelu kvalifikacija, rezultatom je pala, 287 krugova, no ipak je naposljetku izvukla rezultat od preko šest stotina i prvo mjesto.

Ekipa seniora dugim lukom Polić, Šare i Ćirković, prema ukupnom zbroju ispucanih krugova (1, 816 krugova) smjestila se na drugo mjesto i osvojila srebrnu medalju.