ZADAR- Desetogodišnja Marija Badrov nije bila najmlađa sudionica maratona Preko- Zadar (bili su to 9-godišnjaci Zara Medanić i Vito Čupić, oboje iz Zadra,) ali je ona ostvarila svoje htijenje. Slijedim svoje snove - piše na majicama koju se nosili članovi brojne pratnje te invalidne djevojčice iz Dugog sela, blizu Zagreba.

Među njima je i poznati glumac Vedran Mlikota, koji je stigao u Zadar nakon vjerojatno neprospavane Ribarske noći u Zagvozdu kako bi bio uz svoju nećakinju.
Njih dvoje imaju poseban odnos, doznajemo od tate Josipa.

Marija je i imala broj 10 - među prvima je prijavljena na maraton.

Ona je naš Luka Modrić, tepali su prijatelji djevojčici koja zbog toga što ima jednu nogu kraću, nosi proteze. Ali ona je pokazala da je junakinja zadarskog maratona kojeg je tako žarko htjela otplivati. Uradila je to za 1.36 minuta i zauzela ukupno 66. mjesto.

- Trenirala je pet puta tjedno. Ja sam joj ponudio da se odmara i igra ovo ljeto ali ona je sam odlučila kako će se pripremati za maraton kojeg je odlučila isplivati. Pripremala se na bazenu u Dugom selu. Uz nju je bio trener Renato Škulić iz kluba Natator za koji je plivala Marija. Ona sama kaže da je invalid a ponaša se i radi kao pravi sportaš, s ponosom će njezin otac. Zašto baš zadarski maraton? Obitelj je u prijateljskim vezama s obitelj Damira Jeričevića iz Preka. I tamo je na startu, djevojčica imala veliku podršku kao i do samog cilja.

Kako i neće, kada je Marija plivala svoje snove. Ne možemo reći da je to bilo od 18. mjeseca njezinog života kada je počela plivati i prva joj je trenerica bila Ana Sršen. Ali  je sigurno kako je današnji dan sanjala od prošlog ljeta kada je Marija osjetila poriv da i ona može kao barba Damir plivati taj famozni maraton. Ja sam to htjela, rekla nam je dražesna i odvažna djevojčica.