U novoj sezoni Cedevitu će voditi Španjolac Sito Alonso, Cibonu Ivan Velić, Split Vladimir Anzulović, a Zadar ______ ________. Na crtice će ime i prezime ovih dana upisati sportski direktor Branimir Longin, a sve je izvjesnije kako ime neće počinjati na A a završavati na S. Između najboljeg trenera lige prošle godine i vodstva kluba komunikacije praktički nema. S Longinom se, kaže A r a m i S Naglić, u međuvremenu čuo samo jedanput, i to vrlo formalno.

- Rečeno je da će ime biti objavljeno ovih dana, mislim čak već sutra, pa ćemo vidjeti što dalje. Čitam i ja da se spominju različita imena, vode pregovori s nekim kandidatima, ali u ovom trenutku se ne zamaram time, kaže Naglić.

U međuvremenu Zadrom kruže igrači bez ugovora, s kojima Longin svakodnevno komunicira, pije kave, pokušava ih namamiti u klub, iako će se za konačnu odluku trebati pričekati izbor trenera i njegova vizija.

- Nisu to razgovori s više trenera kako se špekulira u javnosti. Pri kraju smo razgovora koje vodimo i odluku ćemo objaviti ovih dana. Tek tada ćemo krenuti u lov za "kapitalcima", koje ćemo odabrati prema trenerovim zamislima, kazao nam je danas Longin, ne potvrđujući tako ni novo ime koje se zakotrljalo medijima, Zaru Markovskog.

Velike su želje navijača Marko Popović i Rok Stipčević, iako su ponude koje imaju ili će ih imati na stolu i dalje u velikom nesrazmjeru s onim što im Zadar može pružiti. Zato su puno realniji razgovori i mogućnosti oko dolaska Luke Žorića, kojeg smo jutros u jednom društvu zatekli na kavi u Zadru, a potom i Jure Lalića. Žori u prilog ide odlična sezona u Ciboni (19.6 poena i 7.6 skokova), dok je pretenciozno govoriti da bi Jure Lalić, koji je u MZT-u imao 10.5 poena i 4.9 skokova, bio pojačanje takvog kalibra.