U subotu je u Ludbregu održan treći hrvački turnir Colluctatio centrum mundi. Turnir je posjetilo 14 zemalja s ukupno 450 natjecatelja, čime je bio jedan od najjačih turnira u Hrvatskoj za uzrast djevojčica i dječaka rođenih od 2001. do 2011. godine starosti.

Hrvački klub Zadar ove godine predstavljalo je šest natjecatelja, u konkurenciji djevojčica Mare Nekić, Lucia Sarić i Cvita Sikirić, a u konkurenciji dječaka: Lovre Strika, Niko Ivanac i Luka Maruna.

Zadarski hrvači i hrvačice odlično su odradili i ovaj vrlo zahtjevan turnir i u Zadar donijeli četiri medalje. Najuspješniji bio je Lovre Strika u kategoriji do 36 kg, koji je na ovom natjecanju osvojio prvo mjesto s tri pobjede. Lovre je bio bolji od predstavnika Sesvetskog Kraljevca, Slatine i Šibenika.

Luka Maruna u kategoriji do 40 kg osvojio je drugo mjesto s tri pobjede i dva poraza, dok su Niko Ivanac i Lucia Sarić osvojili brončana odličja. Niko je upisao dvije pobjede i dva poraza a reprezentativka Lucia Sarić dvije pobjede i jedan poraz. Lucia je kandidatkinja za Europsko prvenstvo koje se održava ove godine u Mađarskoj od 15. do 17. lipnja, a ovaj rezultat i pobjeda nad predstavnicom iz HK Metalac i predstavnicom Mađarske dobar su znak za nastavak priprema za Europsko prvenstvo.

Sljedeći vikend hrvače očekuje turnir u Bistri, na kojem će nastupiti sa četiri hrvača, a zatim do zadarskog turnira koji se održava 30. lipnja planiraju sudjelovati i na međunarodnom turniru Gospić open, koji se održava 16. 6.