Novouređeno igralište Nogometnog sportskog kluba Sveti Mihovil u Sutomišćici na otoku Ugljanu svečano se otvara u ponedjeljak 14. svibnja. Kao posebni gosti na otvorenje stižu nogometaši prvoligaša Osijeka koji će za tu prigodu odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaće momčadi. Svečani program počinje u 17, a utakmica u 18 sati.

U projekt obnove igrališta u Sutomišćici uloženo je oko 1,2 milijuna kuna, a sredstva je u potpunosti osigurala Općina Preko. Uz novu drenažu terena, postavljena je umjetna trava, kao i nove ograde, zaštitne mreže i golovi. Uskoro bi trebala krenuti i obnova svlačionica.


Klub koji djeluje već 22 godinu napokon je dobio uvjete za normalan rad. U našoj školi nogometa trenira više od 120 djece s otoka Ugljana i Pašmana, a od prošle godine imamo i školu nogometa za djevojčice.

Na otvorenje su, putem klupske facebook stranice pozvali brojni bivši igrači i prijatelji kluba - Marin Tomasov, Ivan Santini, Krševan Santini, Lovro Majer, Toni Kolega, Šime Gregov, Nevena Dujmović...