Športsko ribolovno društvo Zubatac Zadar u suradnji sa Hrvatskim savezom za sportski ribolov na moru organizira niz predavanja na temu Osnove ronjenja na dah i primjena u podvodnom ribolovu.

Prvi termin predavanja započet će u subotu 28.04.2018. godine sa početkom u 19:00 sati u prostorijama kluba (Narodnog lista 2, prvi kat) te će se tada u dogovoru sa polaznicima odrediti termini ostalih predavanja.

Predavanja od cca 20 sati održati će gospodin Božidar Matković, predsjednik kluba za ronjenje na dah "2dive", inače iskusni instruktor ronjenja i natjecatelj u ronjenju na dah.

Predavanja će obuhvaćati:

teorijski dio nastave (discipline u ronjenju na dah, fizika i fiziologija ronjenja na dah, sigurnost i odabir opreme, incidentne situacije, medicina ronjenja, prehrana ronioca)
vježbe disanja i istezanja (pravilno disanje, priprema zarona, izjednačavanje tlaka)
praktične vježbe u bazenu Višnjik

Članovi sekcije podvodnog ribolova ŠRD Zubatac Zadar držat će predavanja o tehnikama podvodnog ribolova (tehnike u pitkim i dubokim vodama) te podijeliti iskustva sa natjecanja i privatnih zarona.

Pozivamo sve zaljubljenike u podvodni ribolov da dođu na predavanja i nauče prije svega o sigurnosti ronjenja na dah i podvodnog ribolova.

Za sve članove ŠRD Zubatac Zadar i Saveza za sportski ribolov na moru tečaj je potpuno besplatan.

Za sve informacije nazvati u tajništvo kluba 023/212-708 ili na mail [email protected] .