U subotu 21.travnja u 21 sat Zadar će biti središte rekreativnog trčanja u Hrvatskoj. Noćna utrka po gradskim ulicama u svom 4. izdanju bit će veća nego ikada. Ove godine se očekuje rekordna posjećenost a organizatori su nam objasnili i u čemu je tajna Zadar Night Run-a.

"Ukratko, sinergija trkača, fenomenalnog okruženja kojeg pružaju zadarske ulice, Gradska vrata i bedemi, atraktivno osvjetljenje i odlična glazba, stvaraju nezaboravnu atmosferu. Jedinstveni format 3u1 (3 utrke - 1 start) osigurava onaj naš šušur na startu o to je to - vrhunski doživlajj sporta i utrkivanja", rekao nam je glavni organizator utrke, Jure Šango.

Napominjemo, na Zadar Night Run-u trkači biraju jednu od tri utrke: 2.5km, 5km ili 10km, odnosno trče 1, 2 ili 4 kruga oko Poluotoka. Start i cilj su kod Gradskih vrata u Foši. Prošlogodišnju utrku trčalo je 1.000 trkača a ove godine je broj trkača ograničen na 1500.

Ovogodišnje izdanje Sport&ModaZadar Night Runa ima i humanitarni karakter. Utrka je povezana sa Zakladom Ana Rukavina pa će organizator u ime svakog natjecatelja Zakladi uplatiti po 10 kn.

"Ponosni smo na ovu suradnju sa Zakladom Ana Rukavina. Zaista je lijep osjećaj kad se može pridonijeti radu jedne ovako plemenite udruge. Nadamo se da će i naš skromni doprinos olakšati rad zaklade." dodao je Šango.

Organizatori napominju da se za utrku moguće prijaviti do 19. travnja ali da će samo oni koji se prijave i uplate startninu do 10. travnja dobiti atraktivnu majicu s logotipom utrke, pa pozivaju sve zainteresirane da što prije naprave svoju prijavu putem web stranice utrke www.zdnightrun.com.